Читај ми!

Хаковано два милиона налога!

Више од два милиона лозинки са Фејсбука, Твитера, Јахуа, Гугла и Линкедина је компромитовано. Хакери су одмах јавно објавили корисничка имена и шифре. Најчешће украдене лозинке биле су: „123456“, „123456789“ и „1234“.

Хакери су украли и на интернету објавили више од два милиона лозинки са популарних сајтова, попут Твитера, Гугла, Јахуа, Фејсбука и Линкедина.

Компанија „Траствејв“, која се бави сигурношћу на интернету, саопштила је да су хакери украли корисничка имена и лозинке употребљавајући малвер „пони“, алудирајући на тројанског коња.

„Упркос томе што су у питању налози Фејсбука, Линкедина, Твитера и Гугла, нисмо пронашли никакву безбедносну слабост у мрежама тих компанија“, истакли су представници „Траствејва“ за сајт Mashable.

Од укупног броја хакованих налога, 57 одсто је са Фејсбука, 10 одсто са Јахуа, 9 одсто са Гугла и три одсто са Твитера.

Анализирајући компромитоавне налоге, компанија „Траствејв“ је открила да 10 најкоришћенијих лозинки указује на то да корисници радије бирају лак и брз приступ својим профилима, уместо сигурности.

Најчешће украдене лозинке биле су, наравно, оне најслабије. Најпопуларније су „123456“, „123456789“, „1234“ и реч "password" (лозинка).

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво