Читај ми!

Електронска лизалица за осећај ситости?

По угледу на електронску цигарету, стручњаци раде на усавршавању електронске лизалице, која треба да смањи унос хране у организам и на тај начин сузбија гојазност. Такође, симулирањем разних укуса, уређај би могао да олакша живот дијабетичарима и онима који су приморани да се одрекну неких намирница.

Научници Националног универзитета у Сингапуру раде на усавршавању електронске лизалице, која би требало да утиче на смањење уноса хране, а самим тим и сузбија велики проблем модерног доба - гојазност.

Будући да постоји електронска цигарета за никотинске зависнике, научници по том принципу праве лизалицу која ће бити „сламка спаса“ не само за гојазне људе, већ и за дијабетичаре и све оне који су из било којих разлога приморани да се одрекну неких намирница.

Према наводима британског листа Индепендент, није реч о правом слатком десерту лизалици него о „направи“ која када дође у додир са језиком шаље мозгу сигнал да је поједено нешто финог укуса и услед процеса, организам осећа ситост.

Електронски уређај се поставља на језик и у стању је да симулира слатки, слани, кисели и горки укус. Биће направљен тако да уз помоћ разних опција може да превари мозак, да „помисли“ да је у току конзумирање хране.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи