Читај ми!

„Самсунгове“ рекламе „за све паре“

Јужнокорејска компанија „Самсунг“ планира да у 2014. години потроши 14 милијарди долара на маркетинг и рекламирање. Технолошки џин ће тако потрошити четири милијарде више него што износи укупан буџет Ирске.

Звучи невероватно, али је истинито. „Самсунг“ планира да следеће године на маркетинг потроши 14 милијарди долара, преноси Ројтерс.

Невероватну суму, која је иначе већа од буџета већине земаља на свету, технолошки џин правда потребом за бољим оглашавањем и чешћим организовањем промотивних догађаја.

Како наводи британска агенција, „Самсунг“ ће издвојити 5,4 одсто укупне годишње добити на оглашавање и промоције, што је више него иједна компанија у Топ 20.

Највећи ривал јужнокорејске компаније, „Епл“, потрошио је ове године тек 0,6 одсто прихода на маркетинг.

Можда и најбоље поређење је када се погледа колико улажу компаније попут „Мајкрософта“ и „Кока коле“ - 2,5 и три милијарде долара.

Имајући ове чињенице у виду, многи финансијски и маркетиншки стручњаци кажу да је „Самсунгов“ промотивни буџет потпуно непотребан.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво