Читај ми!

Успех српске репрезентације у „каунтеру“

"Counterstrike" је одавно постао више од видео-игре. Редовно се одржавају такмичења, а на овогодишњем европском шампионату, српска репрезентација је, победом над Босном и Херцеговином, прошла у четвртфинале. Уколико прођу до финала, играће у Београду 17. децембра.

Српска репрезентација у игри "Counterstrike" успешно напредује на Европском шампионату у електронским спортовима.

„Јуче смо се у осмини финала сусрели са репрезентацијом Босне и Херцеговине. Меч је протекао у веома пријатељској атмосфери, а победом смо прошли у четврт финале“, каже Петар Марковић, један од организатора шампионата.

Према његовим речима, у четвртфиналу дочекују победника меча између Турске и Казахстана.

У сваком тиму је 10 играча, пет је резервних. На шампионату учествују 42 репрезентације. Наши репрезентативци истичу да ово није класично играње игрица.

После војне и фармацеутске, индустрија видео-игрица зарађује највише новца.

„Гледачки аудиторијум светских шампионата у видео-игрицама је око 20 милиона људи. Светско првенство се иначе одржава током целе године, кроз сталне мечеве и квалификације“, објашњава Марковић.

О каквим размерама је реч сведоче чињенице да је прошли шампионат одржан у „Стејплс центру“ у Лос Анђелесу, а да је наградни фонд био око девет милиона долара.

Један од наших најбољих играча је Марко Крајчовски.

„Свуда је мотив новац, али мени више значи дружење и тежња да будем најбољи“, истиче Марко.

Надамо се да ће наша репрезентација успешно проћи на овом такмичењу, а финале ће се, први пут, одржати у Београду 17. децембра.

Број коментара 31

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво