Читај ми!

Крај „Винампа“

Некада изузетно популаран, а сада скоро и заборављен, програм за пуштање музике „Винамп“ се гаси. Сајт и сервис за развијање нових верзија од 20. децембра више неће радити, а компјутерски носталгичари ће дотад моћи да скину последњу верзију.

Након више од 15 година, чувени програм Винамп одлази у историју. Објављено је да ће сајт и сервис за скидање нових верзија бити угашени 20. децембра.

Подсећања ради, Винамп је осмишљен и званично објављен 1997. године, а неколико година после тога био је убедљиво најпопуларнији програм за пуштање музике.

Нажалост, 1999. године купила га је компанија „АОЛ“ за 80 милиона долара, откад почиње лагани, али сигурни пад.

Не прилагођавајући се нових трендовима, посебно када су у питању верзије за паметне телефоне, Винамп је последњих година код већине љубитеља музике изашао из употребе. Иако су 2010. и 2011. године избачене верзије за „Андроид“ и „Мек“ било је то прекасно.

Упркос великом паду, широм света има неколико десетина милиона носталгичара који га и даље користе.

„АОЛ“ је саопштио да сви који желе да и даље користе последњу верзију вољеног програма то ураде што пре, јер од 20. децембра то више неће бити могуће.

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 07. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара