Најбржи „нексус“ досад

„Ел-Џи“ и „Гугл“ поново су се удружили и представили први паметни телефон „нексус 5“ са 4,4 Андроид „кит кет“ оперативним системом. Нови телефон има 12,7 центиметара (5 инча) дугачку дијагоналу екрана, четворојезгарни процесор, два гигабајта радне меморије и камеру од осам мегапиксела. Све то кошта 349 долара.

Коначно је представљен „нексус 5“. Након великог успеха његовог претходника, „Ел-Џи“ и „Гугл“ желели су да оправдају очекивања, а нови паметни телефон је најбржи и најтањи из „нексус“ линије.

Уједно је и први уређај са најновијим Андроид „кит кет“ оперативним системом, а у продају је пуштен данас за цену од 349 долара. Иако је цена мало виша него што је случај са претходним моделима, треба узети у обзир шта се нуди.

„Нексус 5“ има 12,7 центиметара (пет инча) дугачку дијагоналу екрана високе резолуције.

У њему је смештен Snapdragon 800 четворојезгарни процесор са 2,3 гигахерца и два гигабајта радне меморије.

„Ел-Џи“ се такође побирнуо да пуњење буде бежично, а телефон долази у две верзије, од 16 и 32 гигабајта меморије. Такође, „нексус 5“ има камеру од осам мегапиксела.

Генерални директор „Ел-Џија“ рекао је да је поносан што је његова компанија у сарадњи са „Гуглом“ развила најбржи и најмоћнији „нексус“ телефон досад.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи