Читај ми!

„Гугл“ у Србији: Видимо се на интернету

Компанија „Гугл“ je започела снимање улица и објеката Београда и других места у Србији, у циљу реализације програма „Стрит вју“. Аутомобили за снимање у Србији ће бити до средине наредне године, открио је ексклузивно за РТС главни менаџер „Гугла“ Улф Спитцер.

Ексклузивне снимке Београдској хроници уступила је компанија „Гугл“ са снимања градова за апликацију „Стрит вју“. „Гугл“ је почео снимања и у Београду.

Наредних неколико недеља посебно опремљеним возилима фотографисаће све веће улице српске престонице.

Аутомобили за снимање у Србији ће бити до средине наредне године, открио је ексклузивно за РТС главни менаџер „Гугла“ Улф Спитцер.

„Прво ћемо фотографисати Београд и Нови Сад. То нам је у плану до краја ове године. Зими не сликамо, па ћемо се у Србију опет вратити почетком пролећа. Сликаћемо све веће градове, али и поједина села. Тренутно код вас у Србији имамо неколико специјализованих возила за снимање. Не можемо открити колико тачно, јер је то пословна тајна“, каже Улф Спитцер.

Ни места која ће се снимати у главном граду нису унапред позната. Док они сликају нас, наши суграђани овековечују њих.

Неколико фотографија настало је у улици Краљице Наталије.

„Гуглу“ није била потребна дозвола МУП-а. Информације о снимању доставили су само поверенику за информације од јавног значаја Родољубу Шабићу.

Шабић је тражио да поштују приватност и не стављају снимке са људима у колико им не затамне лик, или аутомобиле на којима се види број таблица.

Виртуелна шетња улицама, музејима, обалама река, могућа је кроз 54 државе и 3000 градова.

Претпоставља се да ће се крајем следеће године и Србија наћи на виртуелној мапи света.

Број коментара 13

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
25° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи