Читај ми!

Будите Феликс Баумгартнер... за 75.000 долара!

Лет капсулом коју на висину од 30 километара од Земљине површине носе балони није више повластица Феликса Баумгартнера – компанија "World View Enterprises" ће тај ужитак пружити свакоме... ко плати 75.000 долара!

Последња понуда за свемирски туризам више зависи од врелог ваздуха него од ракетне науке.

Наиме, америчка компанија "World View Enterprises" (WВЕ) саопштила је јуче да ће организовати путовања у капсули која ће бити винута на висину од 30 километара изнад Земље помоћу висинских балона.

Представница компаније Џејн Поинтер рекла је да ће неколико сати посматрања у закривљену линију наше планете коштати 75.000 долара.

Како преноси АП, то ипак неће бити право путовање у космос, с обзиром на то да свемир почиње на 100. километру од Земље.

WВЕ још треба да добије одобрење америчке Федералне ваздухопловне администрације која контролише комерцијалне космичке летове. Компанија је навела да користи постојећу технологију и да ће прво путовање бити организовано крајем 2016.

Иста екипа је прошлог фебруара предложила да у приватном аранжману 2018. пошаље брачни пар на Марс.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи