Директорка „Барберија“ прелази у „Епл“

Спасла је „Барбери“ сада треба и „Епл“? Извршна директорка британске модне куће Анђела Ерендс придружиће се америчком технолошком гиганту, којем је то трећи трансфер из света моде у последњих неколико месеци!

Анђела Ерендс напушта позицију извршне директорке британске модне куће „Барбери“ и одлази у „Епл“.

Актуелни креативни директор „Барберија“ Кристофер Бејли, уз своја садашња задужења, преузеће функцију извршног директора компаније.

„Ова вест долази после скоро једне деценије у којој су Анђела, Кристофер и тим компаније трансформисали 'Барбери' у водећи светски луксузни бренд“, наводи се у саопштењу компаније.

Ерендсова ће у „Еплу“ водити сектор онлајн продаје и светски ланац „Епл стор“ и доносити „стратешке одлуке, правити план развоја и проширења“.

На радном задатку нова директорка „Епла“ биће од пролећа 2014. године.

„Почаствована сам што сам добила овај позив и част ми је што ћу им се придружити на радном месту специјално направљеном за мене“, истакла је 53-годишња Американка.

Током целе каријере Анђела Ерендс је имала кључне позиције у модној индустрији. Постала је председница компаније „Дона Каран интернешенел“ 1989. године, када је имала само 29 година, и на том месту остала до средине деведесетих. Креативна директорка „Барберија“ постала је 2006. године.

Ово је треће „модно“ појачање „Епла“ за неколико месеци. Пол Денев, бивши председник и извршни директор компаније „Ив Сен Лоран“, у америчку корпорацију дошао је у јулу 2013. године и то на функцију потпредседника за „специјалне пројекте“.

Већ у августу ангажован је Енрике Атиенца, потпредседник „Левиса“, који је преузео вођство „Еплових“ америчких продавница.

број коментара 0 Пошаљи коментар