Читај ми!

Технолошки новитети и попусти на сајму

Организатори и трговци на Сајму рачунара, потрошачке електронике и кућних апарата хвале се понудом и попустима и до 80 одсто на поједине производе. Ипак, много је више оних који гледају, тестирају и упознају се са технолошким иновацијама, него оних који су дошли да пазаре.

На Сајму рачунара, потрошачке електронике и кућних апарата први пут су представљени ултра ХД, такозвани „4к“ телевизори.

Иван Јевђић из „Самсунга“ каже да је реч о до сада највећој постигнутој резолуцији на телевизору, која даје скоро четири пута више пиксела од уобичајене слике високе резолуције, односно више од осам милиона пиксела.

Ту су и екрани са такозваним амбијенталним осветљењем, смештено на бочне стране телевизора, који смањују напрезање очију. Осветљење је подешено тако да светла буду у боји која тренутно преовлађује на екрану.

Саша Петровић из „ТП вижн“ објашњава да амбилајт екрани помажу да се екран гледаоцима чини већим од 10 до 15 центиметара.

Осим најновијих модела телефона који су имали премијеру на сајму у Берлину пре недељу дана, посетиоци сајма у Београду имају прилику да виде и тестирају најлакши ултрабук рачунар на свету тежак само килограм и 60 грама.

„Има кућиште изграђено од карбонских влакана тако да је изузетно чврст и јак. Чак је и отпоран на падове са висине од једног и по метра“, наводи Сава Ризнић из „Сонија“.

Овогодишњи Сајам има упола више изложбених експоната од прошлогодишњег, а већина производа могу се купити по, просечно 10 одсто нижим сајамским ценама.

Трговци кажу да једино недостаје више купаца. Сајам се затвара у недељу у 17 часова, а цена карте је 250 динара.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво