Читај ми!

Стигла два нова „ајфона“!

За месец дана, како су истакли на представљању у Купертину, „ајфон 5“ ћe постати прошлост јер су на сцену управо ступили „ајфон 5S“ и „5C“. Први – озбиљна варијанта са доста унапређених карактеристика међу којима је наприметнија "Touch ID" дугме за безбедност, и „ајфон 5C“, шарена, јефтинија верзија, која уз пакет кошта само 99 долара. Свет упознао и нови оперативни систем "iOS 7", који ће бити бесплатан од 18. септембра.

20.09 - Какво музичко изненађење за крај –  на сцени се појављује Елвис Костело!

20.02 - Цене су очекиване: верзија са 16 гигабајта меморије коштаће 199 долара са двогодишњим уговором, са 32 GB 299 долара... Наручивање почиње у петак, а у продавнице апарати стижу 20. септембра.

19.56 - „Толико тога из нашег приватног живота има на овим телефонима... Морамо то заштитити“, истиче Шилер и прелази на причу о сигурносно сензору који чита отисак прста. "Touch ID" чита ваше отиске на много вишем нивоу што се тиче детаља. Преко сензора можете директно приступити и „Ајтјунсу“.

19.54 - Разочарење за многе – нема већи екран! Али поседује мод који снима 20 фотографија за само две секунде. Затим чип А7 анализира фотографије и бира најбоље. Нешто слично као код „галаксија S4“.

19.48 - Батерија новог „ајфона“ је нешто боља него код „чисте петице“. Што се камере тиче, има боље аутофункције, попут баланса беле боје, аутофокуса... Додат је још један блиц, тако да сад има два ЛЕД блица.

19.43 - Одмах се примећује ново "Home" дугме на њему. У питању је сензор на додир. „5S“ поседује и сензор који ће пратити податке и да ли ходате, трчите, возите. Зове се М7. „Најк“ је већ направио апликацију која користи М7 чип и прати ваше активности.

19.37 - Графике су му, према Шилеровим тврдњама, два пута брже. Пуштен је демо чувене игрице "Infinity Blade 3". Изгледа импресивно. HD графика је чиста „к'о суза“.

19.34 - Време је за „ајфон 5S“. „Велики скок у перформансу“, наводи се у видеу који иде. Имаће три металне оплате: сребрну, златну и свемирско сиву! Ту је и 64-битни А7 процесор.

19.26 - „Изненадиће вас његова чврстоћа и колико добро лежи у руци.“ Има 4-инчни Retina екран и коштаће 99 долара узу двогодишњи уговор.

19.24 - „Ове године ћемо заменити 'ајфон 5'. И то не једним, већ са два апарата“, каже Кук. Фил Шилер излази да их представи. Први је „ајфон 5C“ – апарат који ће пратити маске у пет боја. И „тапети“ (wallpaper) који ће бити у складу са бојама маски.

19.21 - Враћа се Кук и почиње причу о „ајфону“.

19.16 - "iOS 7" има преко 200 нових карактеристика. „Преузимање iOS 7 је као да сте набавили потпуно нови уређај“, истиче Федерај. Биће бесплатан од 18. септембра.

19.10 - Има нове "lock" и "home" екране. Контролни центар му је заиста јача страна. "Siri" има нови мушки глас, нове претраге Википедије. Ту су и нови звуци аларма, као и апликација за камеру.

19.08 - На реду је оперативни систем "IOS 7", за који Кук тврди да ће ускоро постати најпопуларнији на свету. На сцени му се придружује потпредседник софтверског одељења Крег Федерај и креће кроз карактеристике оперативног система.

19.01 - Генерални директор Тим Кук излази на сцену, најављујући неке узбудљиве ствари за данас, али прво вести из „Епла“, попут „Ајтјунс“ фестивала

18.55 - Присутнима у сали речено да утишају мобилне телефоне. Представљање само што није почело! Први редови пуни „Еплових“ директора, ту је и Ал Гор, члан борда компаније.

18.35 - Новинари се окупили у холу зграде и чекају да представљање почне. Ту, на зиду је и цитат чувене Џобсове изреке.

„Еплов“ тзв. специјални догађај, заказан за данас у 19 часова у седишту компаније у Купертину, само је наизглед мистериозан.

Медији већ месецима „тврде“ да ће компанија на данашњој конференцији представити нови „ајфон“ и више детаља о новом оперативном систему "iOS7".

Како наводе амерички сајтови, „Епл“ ће заправо јавност упознати са два нова мобилна уређаја – „ајфоном 5S“ и „ајфоном 5C".

Први би требало да буде наследник „ајфона 5“, сличног изгледа као и претходник, уз додатну функцију отиска прста којим се стартује телефон ради веће безбедности власника (Touch ID sensor).

Имаће и бржи процесор и бољу камеру.

Друга верзија, „ајфон 5C“, биће прављен од пластике, у више боја и намењен је већем броју купаца пошто ће му и цена бити приступачнија.

Поред нових уређаја, појавиће се и нови оперативни систем, са потпуно измењеним дизајном и новим фукцијама.

Медији подсећају да се „Eпл“ налази под притиском „Самсунга“, који у последње време чешће избацује нове моделе телефона.

Број коментара 12

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
24° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво