Читај ми!

Десет звезда франкфуртског салона

Очекивано највише простора на Салону аутомобила у Франкфурту заузеће домаћи, дакле немачки произвођачи, међу којима „Фолксваген“ излаже чак 54 аутомобила. Тако да не изненађује што међу 10 највећих звезда у најави има шест „Немаца“.

На 65. Франкфуртском салону аутомобила који се за новинаре отвара сутра, а за посетиоце у суботу и траје до 22. септембра, међу 100 најављених премијера очекује се да ових 10 возила привуче највише пажње:

Хибридни спортски „Бе-Ем-Ве и8“ (BMW i8) чије се батерије пуне струјом из обичне, кућне мреже.

Због делова од угљеничних нити веома је лаган и брз: од нуле до 100 километара на сат убрзава за 4,5 секунде.

„Фолксваген Е-голф“ (VW E-Golf) је мали ауто само на електрични погон. Из „Фолксвагена“ кажу да с пуним батеријама може да пређе 190 километара и да 100 километара вожње кошта свега 3,3 евра.

„Бе-Ем-Ве концепт Икс-5 идрајв“ (BMW Concept X5 eDrive) је електрични хибрид. То је велики, луксузан СУВ за који компанија тврди да троши свега 3,8 литара горива на 100 километара.

„Пежо 308 караван“ (Peugeot 308 SW) је најновија нада француске фирме „ПСА Пежо-Ситроен“ која се бори с губицима на лошем европском тржишту.

„Ферари 458 специјал“ (Ferrari 458 Special) има подесиве елементе аеродинамике да би остао на путу при великим брзинама. Од нуле до 100 километара на сат убрзава за свега три секунде!

„Мерцедес-бенц С500 плаг-ин хибрид“ (Mercedes-Benc S500 Plug-in Hybrid) водећи модел „С-класе“ је већ имао хибридне верзије, али ова има више коњских снага и луксузне карактеристике.

„Опел монца концепт“ (Opel Monza Concept) неће нужно у производњу, али наговештава будуће пројекте европске подружнице америчког „Џенeрал моторса“ који се бори да постане профитабилан.

„Ауди спорт кватро концепт плаг-ин хибрид“ (Audi Sport Quattro Concept Plug-In) је купе с четири седишта и великим усисником за ваздух који предњем делу даје агресиван изглед. Електрични мотор и велики 4-литарски Вe-8 (V8) мотор са унутрашњим сагоревањем му дају огромних 700 коњских снага. Максимална брзина: 305 километара на сат.

„Дачија дастер“ (Dacia Duster) - СУВ из Румуније са приступачним ценама, заснован на технологији „Реноа“, продаје се неочекивано добро. Модел „рено дастер“ за 2014. годину има нов предњи део.

„ Тојота јарис хибрид Р концепт“ (Toyota Yaris Hybrid R Concept) је ауто хибридне технологија високих перформанси. Тај веома мали аутомобил комбинује снагу чак три електро-мотора и једног 4-цилиндричног турбо-мотора који му дају више од 400 коњских снага.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво