Читај ми!

Берлин „први“ видео „галакси ноут 3“ и „паметни сат“

Тањи, лакши, бржи телефон са већим екраном и батеријом која дуже траје. То је укратко „галакси ноут 3“, нови понос компаније „Самсунг“. У Берлину представљени и први паметни сат, чудо звано „галакси гир“, као и таблет „галакси ноут 10.1. 2014 едишн“. Сва три производа биће у продаји од 25. септембра.

„Самсунг“ је вечерас у Берлину представио дуго очекивани телефон-таблет „галакси ноут 3“ (Galaxy Note 3), као и паметни сат „галакси гир“ (Galaxy Gear). Тек трећи по, могло би се рећи сензационалности на догађају био је таблет „галакси ноут 10.1. 2014 едишн“ (Galaxy Note 10.1 2014 Edition).

Тањи, лакши, бржи телефон са већим екраном и батеријом која дуже траје. То је „галакси ноут 3“ укратко.

Као су представници компаније „Самсунг“ прецизирали, дебљина уређаја је 8,3 милиметра, тежак је 168 грама, има екран од 5,7 инча, камеру од 13 мегапиксела и три гигабајта рам меморије, опремљен је С пеном и способан за обављање више функција истовремено (мултитаскинг).

Будућим власницима биће на располагању у три верзије црној, белој и розе.

У берлинском Темподрому, у којем је било 2.500 новинара и пријатеља компаније, затим је представљен и „сат какав свет још видео није“.

Са камером од 1,9 мегапиксела, звучником и два микрофона, „галакси гир“ је много више од обичног сата.

Лагани уређај модерног дизајна намењен је ношењу на ручном зглобу. Од нерђајућег челика је и биће доступан у шест боја.

Може се користити за телефонирање као и обичан телефон, а захваљујући камери снима видео-материјал резолуције 720 пиксела, али само уколико је повезан са неким од „самсунг галакси“ уређаја: „ноут 2“, „ноут 3“, „ноут 10“, „галаxy С3“ и „С4“.

Капацитет му је четири гигабајта, а цена 300 долара.

Таблет „галакси ноут 10.1“, издање за 2014, оригиналан је приступ проналажењу равнотеже између продуктивности, моћних опција за креирање и коришћење садржаја који нуди један преносиви таблет уређај.

Опремљен WQXGA Super clear LCD технологијом (са резолуцијом од 2560x1600) у невероватном екрану од 10 инча, процесором са осам језгара од 1,9 гигахерца (за верзију само за 3G/WiFi) и три гигабајта РАМ-а, „галакси ноут 10.1 2014“ доноси врхунску продуктивност док истовремено остаје изразито танак и лаган.

Сва три производа биће у продаји од 25. септембра.