Стиже „кит кет“ Андроид!

„Гугл“ наставља традицију називања верзија Андроид оперативног система по најпознатијим слаткишима. У складу са тим, постигли су уговор са компанијом Нестле, па ће се нова 4,4 верзија Андроида звати „кит кет“. Из „Гугла“ поручују да ће овај бити најслађи досад.

„Нестле“ и „Гугл“ удружују снаге. Вођа одсека за Андроид и Хром, Сундар Пинчаи, потврдио је да ће се следећа верзија Адроида звати „кит кет“. Да, по истој оној неодољивој чоколадици швајцарске компаније.

Настављајући традицију давања имена верзијама Андроид оперативног система по најчувенијим слаткишима, „Гугл“ се овај пут одлучио да светски позната чоколадица најбоље говори о новом оперативном систему.

Доста су се у америчкој компанији двоумили око имена, а онда је на једном састанку неко предложио име „кит кет“, наводно омиљени слаткиш људи који раде у одсеку за Андроид. Изгледа да је партнерство било суђено, пошто су се већ наредног дана договорили са компанијом „Нестле“.

О одликама новог оперативног система, у „Гуглу“ су, као и увек, помало мистериозни и не одају превише детаља.

„Наш је циљ да са 'кит кет' верзијом Андроида тај оперативни систем направимо доступним свима“, наводе из америчке компаније.

Иако је саопштење прилично нејасно, оно је ипак у складу са „говоркањима“ којима се сугерише да су „Гуглови“ планови да нову верзију Андроида користи у производима попут паметних сатова, играчких конзола, јефтиних паметних телефона, па чак и лаптопова.

број коментара 0 Пошаљи коментар