Читај ми!

Апликација за шпијунирање супружника хит у Бразилу

„Приватни истражитељ у џепу вашег партнера“, апликација "Rastreador de Namorados", уз помоћ које може да се прати кретање партнера, примају копије порука и прислушкују разговори, постала је веома популарна у Бразилу. Скинута је више од 50.000 пута, али због опасности од злоупотреба више није у понуди Гугл плеја.

Бразилци су, као и многи грађани широм света, били непријатно изненађени спознајом да су мета надзора америчких тајних служби, али су истовремено радо прихватили апликацију "Rastreador de Namorados" која се рекламира као „приватни истражитељ у џепу вашег партнера“.

Ова апликација је накратко била у понуди Гугл плеја нудећи помоћ да се прати кретање партнера, примају копије порука послатих са његовог или њеног мобилног телефона, уз опцију за прислушкивање разговора.

Постала је прави хит у Бразилу и скинута је више од 50.000 пута.

„Бразилци су љубоморни људи, то је тако. Наравно да је апликација постала популарна“, рекла је новинарима Марциа Алмеида, која је свој брак прекинула због мужевљевих неверстава.

Гугл је после извесног времена уклонио понуду, јер многи указују да ова апликација може да се користи на далеко перфиднији начин. Она се више не налази у понуди, али још може да се скине са службене странице.

Компанија се оградила од одговорности тврдећи да је реч о апликацији осмишљеној у сврху забаве и да први корак приликом инсталације упозорава да треба тражити дозволу партнера.

Млади творац апликације 24-годишњи Матеус Гријо каже да је настала као резултат шале између њега и његове девојке, али додаје да је убрзо схватио како је реч о правом хиту.

Апликација је бесплатна, међутим, уколико сте спремни да дате два долара, иконица апликације неће бити видљива на мобилном телефону партнера.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи