Читај ми!

„Јаху“ испред „Гугла“ по броју посета!

Аплауз за Марису Мејер, нову извршну директорку у „Јахуу“! Њена мултинационална интернет корпорација из Санивелија, после више од две године, преузела је „трон“ од „Гугла“ (макар на месец дана) по питању интернет саобраћаја.

Први пут од маја 2011. године, „Јаху“ (Yahoo) је победио „Гугл“ (Google) у интернет саобраћају!

Наиме, сајтови у власништву „Јахуа“ регистровали су у јулу месецу у САД 196,6 милиона јединствених посета у односу на „Гуглових“ 192,3 милиона, известио је comScore.

To je, у односу на исти месец 2012, скок од 20 одсто у броју јединствених посета за „Јаху“.

Притом, у ове бројеве није урачуната „Јахуова“ последња аквизиција „Тамблр“ (Tumblr), чијих 38,3 милиона посета су обрачунати посебно, истиче „Маркетинг ленд“.

Многи ће ово схватити као прву велику потврду успешне прве године Марисе Мајер (бивше „Гуглове“ инжењерке, дизајнерке и менаџерке) на позицији извршне директорке мултинационалне интернет корпорације из Санивелија, сматра Си-Ен-Ен мани.

„Сада, пре него што почнете да продајете своје 'Гугл' акције, треба да знате да ово не значи да се однос снага тотално променио у корист 'Јахуа'“, написао је Скот Бадмен, аутор блога на Тек нау (Tech Now!) порталу.

„Најважније је колико новца 'Гугл' обезбеђује и зарађује и то је оно што привлачи инвеститоре. И то је оно где 'Јаху' значајно заостаје и где мора да се поправи и то нема везе са бројем посета.“

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи