Читај ми!

„Рат конзола“ се наставља

Дуго очекивана „Сонијева“ играчка конзола „Плејстејшн 4“ појавиће се у радњама у Северној Америци 15. новембра, а у Европи две недеље касније. Да се „рат конзола“ све више захуктава види се по потезу „Мајкрософта“, који најављује излазак "Xbox One" такође у новембру.

Све магазинске вести можете пронаћи и на нашим Фејсбук и Твитер страницама. 

Конзоле су одавно промениле свет видео игара, а њихови произвођачи се жестоко боре за тржиште које годишње обрне десетине милијарди долара. Посебно напето је било последњих месеци откад су и „Сони“ и „Мајкрософт“ преставили нову генерацију конзола, а милиони људи све нестрпљивије чека њихово појављивање у продавницама.

„Сони“ је већ добио више од милион наруџбина за Плејстејшн 4, а шеф одељења за компјутерску забаву Ендрју Хаус открио је да ће се нова конзола наћи на полицама 15. новембра у Северној Америци, а у Европи претпоследњег дана месеца.

„Интересовање које је смо изазвали је невероватно“, истакао је Хаус на „Гејмскону“, највећем сајму видео игара у Европи. Плејстејшн 4 ће бити у продаји у 32 земље широм света током новогодишњих празника.

Са друге стране, „Мајкрософт“ је обећао да ће почети продају Xbox One током новембра, захуктавајући већ напет „рат конзола“.

Свакако највећи адут „Сонија“ јесте цена конзоле Плејстејшн 4, која ће бити 100 долара јефтинија од Xbox One, за коју ће купци морати да издвоје 399 долара.

„Мајкрософт“ је Xbox One представио у мају, а судећи према перформансама и карактеристикама, гигант из Редмонда се озбиљно потрудио око своје нове играчке конзолe.

Потпредседник одсека за интерактивну забаву „Мајкрософта“ за Европу, Крис Луис, каже да су наруџбине за Xbox One такође без преседана.

„Сони“ је обећао и да ће снизити цене верзија Плејстејшн 3 и Плејстејшн вита на 199 долара у Северној Америци, односно 270 долара на Старом континенту.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи