Читај ми!

Северна Кореја има и свој смартфон?

Било да је у питању маркетиншки потез или не, Северна Кореја је објавила да има и свој смартрфон – "Аrirang", назван по нарoдној песми. Многи сумњају да је реч о кинеском апарату. Ким Џонг Ун је након обиласка фабрике похвалио „много пиксела“ које има уграђена камера.

Земља која има своју мобилну мрежу од 2008. године, али коју користе само одабрани и под строгим надзором, објавила је како је произвела свој први паметни телефон.

Уређај је назван "Arirang", према популарној народној песми, а погон је обишао и велики вођа Ким Џонг Ун.

Након што се недавно открило како Северна Кореја има свој таблет, државна пропаганда је направила искорак и у подручје мобилних телефона.

Вођа је наводно похвалио „много пиксела“ које има уграђена камера, и саветовао радницима у фабрикама да „произведу уређај у облицима и бојама какве корисници воле“.

Стручњаци су одмах проценили како је "Arirang" заправо произведен у Кини, и достављен у фабрику пре председниковог обиласка и пуштања на тржиште.

Спецификација апарата није доступна, а према сликама које су на располагању може се закључити да ради на некој од верзија Андроида.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи