Читај ми!

„Паметни сат“ стиже 4. септембра!

Уређај "Galaxy Gear" или паметни сат који ће дозвољавaти да се са њега врше телефонски позиви, шаљу имејлoви и сурфује интернетом, биће представљен 4. септембра у Берлину, поручују из компаније „Самсунг“ .

Компанија „Самсунг“ представиће 4. септембра у Берлину свој нови производ, паметни сат под називом "Galaxy Gear".

Гигант из Јужне Кореје најављује да ће њихов нови производ „променити начин на који доживљавамо не само ручне сатове, већ и све остале преносиве уређаје“.

То ће бити још једно одмеравање снага, на сасвим новој територији, са компанијом „Епл“, која је раније најавила да на њиховом паметном сату ради више од 100 инжењера, пише Дејли телеграф.

Занимљиво је да је компанија „Сони“ већ представила сличан уређај, али из „Самсунга“ најављују да ће "Galaxy Gear" знатно проширити опције ручних сатова.

То подразумева омогућено телефонирање преко тог уређаја, сурфовање интернетом, приступ електронској пошти, и то све на маленом дисплеју посебно израђеном у димензијама ручних сатова.

Мишљења ИТ аналитичара још увек се разликују када је реч о тржишним потенцијалима паметних сатова.

Крис Џоунс предвиђа да ће током наредне године продаја ових уређаја доживети невероватан пораст, са потенцијалних пет милиона продатих примерака широм света.

Према његовом мишљењу, ово је најважнији производ у области потрошачке електронике још од „ајпеда“.

Као најважније предности паметних сатова, Џоунс наводи њихову употребу у области здравља.

С друге стране, аналитичари компаније "IDC" наводе како, бар на тржишту САД, још увек не постоји велико интересовање за ове сатове, а да ће примат држати „Гугл“ наочаре и слични производи.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
21° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се