У Шангају храна пада с неба

Беспилотне летелице за достављање хране?! Иако звучи невероватно, једна посластичарница у Шангају их користи како би што брже доставила разне слаткише. Ипак, властима се не свиђа што изнад града лете дронови, па су одлучиле да приземље флоту.

Беспилотне летелице обично се користе у војне сврхе, за шпијунажу или прецизне разорне нападе. Ипак, да и таква технологија може да послужи за нешто потпуно другачије показала је шангајска посластичарница „Инкејк“.

Наиме, три дрона и њиховом власништву достављају награђиване посластице по целом граду.

Имајући у виду изузетно брз раст Шангаја и велике гужве на улицама, беспилотне летелице су изузетно ефикасне. Сваки дрон има шест елиса, 1,1 метар у пречнику и тежи око 11 килограма.

Може да понесе по једну кутију са колачима, а има две камере, од којих је једна уперена испред и гледа куда летелица иде, док је друга фиксирана на посластицу.

Летелица може да прелети неколико километара, а њом пилотира посебно обучено особље „Инкејка“.

Да све што је слатко траје кратко, сведочи и потез шангајских власти да приземље флоту из безбедносних разлога.

Мини-флота је суспендована, а власти наводе да за коришћење беспилотних летелица мора да се има посебна дозвола. Дронови ће остати приземљени све док не добију потребне дозволе.

Иначе, „Инкејк“ је луксузна посластичарница и пекара, чији слаткиши, који могу да коштају и до 300 евра, могу да се наруче и путем интернета, а о њиховој селекцији брину врхунски британски мајстори.

број коментара 4 Пошаљи коментар
(понедељак, 29. јул 2013, 01:29) - anonymous [нерегистровани]

Ima u Vrscu

Covek je iznajmljuje za snimanje svacega iz vazduha.

(недеља, 28. јул 2013, 17:40) - anonymous [нерегистровани]

To je uzor!

Kina treba da nam bude prijatelji uzor a ne Rusija!!!

(недеља, 28. јул 2013, 17:39) - anonymous [нерегистровани]

prvi put

Prvi put da je neko zaista upotrebio ovu vrstu letelice u mirnodopske svrhe. Ovo je za svaku pohvalu I kamo srece da ovakvih vesti bude vise!

(недеља, 28. јул 2013, 17:04) - anonymous [нерегистровани]

kamera

dostavlju slatkise bespilotnim letelicama a snimaju fiksnim