„Моторола Икс“ стиже ускоро?

Дуго очекивани смартфон „Гугла“ и „Мотороле“, назван „Моторола Икс“, могао би да се појави у продаји у року од неколико недеља. Од великог броја импресивних карактеристика, нови телефон имаће 12 центиментара дугачку дијагоналу екрана, четворојезгарни процесор и Андроид 5.0 оперативни систем.

Потпредседник „Гугла“ Патрик Пичет наговестио је да би нови смартфон Моторола Икс могао ускоро да се појави у продавницама.

„Оставићемо да се у наредним месецима покажу квалитети новог 'Моторолиног 'смартфона који ће изаћи за неколико недеља“, рекао је Пичет.

„Моторола“, коју је „Гугл“ купио за 12,5 милијарди долара, најавила је да ће нови телефон бити веома конкурентан, као и да ће имати веома развијен систем гласовног препознавања, па ће корисници без додиривања моћи да траже упуства, користе џи-пи-ес, подешавају аларм и ураде већину операција говором.

Иако још није засигурно познат хардвер на Мотороли Икс, спекулише се да имати четворојезгарни Qualcomm Snapdragon 600 процесор брзине 1,7 гигахерца са два гигабјата радне меморије.

Процуреле фотографије телефона показују и да ће екран имати дијагоналу од 12 центиметара, са резолуцијом од 1920 x 1080, што значи да ће бити full HD.

Раније је најављивано и да ће нови телефон бити први смартфон са Андроид 5.0 Key Lime Pie оперативним системом. Уколико се Моторола Икс стварно и нађе у продаји овог месеца, то би могло и да значи званичну премијеру новог Андроид оперативног система.

број коментара 0 Пошаљи коментар