Сан Дијего, мека за „гикове“

Хиљаде људи „гик“ поткултуре наредних пет дана ће у Сан Дијегу поносно шетати у својим костимима, оживљавати фантазије, дружити се са омиљеним ликовима из серија, филмова, стрипова и видео игара. Да, почео је традиционални „Комик-кон“.

Овогодишњи међународни „Комик-кон“ у Сан Дијегу је отворен, а десетине хиљада људи „гик“ поткултуре се окупило на својој омиљеној манифестацији.

Ова манифестација је традицинално место окупљања обичних људи са њиховим идолима - цртачима омиљених стрипова, писцима, представницима филмских студија, произвођачима видео игара, али и познатим личностима.

Пошто је манифестација посвећена фантастичном и научно-фантастичном жанру, окупљање у Сан Дијегу карактеришу и маштовити костими у којима посетиоци шетају и проживљавају своје омиљене ликове из разних серија, филмова, стрипова или видео игара.

Организатори процењују да ће манифестацију посетити најмање 130.000 људи, а као и увек очекују хорде Клингонаца, супер хероја, зомбија, вампира, нимфи и многих других ликова из света фантазије и научне фантастике.

Један од најважнијих тренутака биће и представљање екранизације Ендерове игре Оскара Скота Карда. Оно што посебно радује присутне је и чињеница да је Харисон Форд лично дошао на промоцију филма.

Форд, који је досад оживео култне ликове попут Хана Солоа и Индијана Џонса, свакако је један од омиљених гостију у Сан Дијегу.

Када су стрипови први пут изашли сматрани су андерграунд уметношћу. Временом су, ипак, стрипови постали изузетно популарни, а окупљања попут овог у Сан Дијегу организују се широм света.

На крају крајева, стрипска уметност створила је све популарне супер хероје, који су последњих десетак година са великим успехом преношена на велико платно.

број коментара 3 Пошаљи коментар
(четвртак, 18. јул 2013, 18:16) - Мића [нерегистровани]

"sabani"

Сајам еротике је дечије игралиште наспрам ових гејм/комик/косплеј-конова јер је научно доказано да је просечна жена потпуно гола мање привлачна од просечне жене у костиму принцезе Леје.
Да не спомињем бикини чејнмејлове.

Штета што оваквих скупова нема код нас али битно је да се финансирају којекакви перформанси о освешћавању и едукативном уздизању покондирених тикви у Србији.

(четвртак, 18. јул 2013, 17:13) - anonymous [нерегистровани]

ahahahah

pa ovo je sjajno!

(четвртак, 18. јул 2013, 16:57) - anonymous [нерегистровани]

yo

sabani