Читај ми!

Распродаја у „Мајкрософту“ и „Блекберију“

Тржишна борба тражи све екстремније мере. Да би побољшали продају, „Мајкрософт“ и „Блекбери“ озбиљно су смањили цене неких од најтраженијих производa. Ипак, на територији таблета и паметних телефона и даље доминирају други.

Тржиште је арена у којој владају немилосрдни услови. Уколико компанија жели да настави да послује добро или, пак, опстане мора да се бори на све могуће начине.

То важи и за огромне фирме попут „Мајкрософта“ и „Блекберија“. Да играју по правилима, стручњаци обе компаније доказали су када су одлучили да појефтине неке од најтраженијих производа како би мотивисали купце да похрле у радње.

„Мајкрософтов“ таблет "Surface RT" са 32 гигабајта меморије сада се на британском тржишту може купити за нешто више од 320 евра, што је чак 140 евра мање него раније. У случају верзије са двоструком количином меморије нови власник мораће да издвоји тек 415 евра.

С друге стране океана компанија „Блекбери“ одлучила је да купцима уз уговор понуди модел "Z10" за само 49 долара (37 евра). Само пре четири месеца слична понуда коштала је 199 долара (153 евра)!

Обе фирме развиле су незнатно унапређене верзије уређаја да би промовисале најновији софтвер.

Такође, реч је о покушају такмичења са „Еплом, „Гуглом и „Самсунгом на пољу паметних телефона и таблета, тврде познаваоци прилика у свету модерних технологија. Успех који су постигли могао би да се окарактерише као умерен.

„То је веома важан корак за обе компаније. Надметање са 'Епловим' и 'Самсунговим' моделима није лак посао. Нарочито када се узме у обзир да је то територија на којој доминираку 'опасни' играчи“, објаснио је аналитичар телекомуникација Тони Крипс у изјави за Би-Би-Си.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво