Распродаја у „Мајкрософту“ и „Блекберију“

Тржишна борба тражи све екстремније мере. Да би побољшали продају, „Мајкрософт“ и „Блекбери“ озбиљно су смањили цене неких од најтраженијих производa. Ипак, на територији таблета и паметних телефона и даље доминирају други.

Тржиште је арена у којој владају немилосрдни услови. Уколико компанија жели да настави да послује добро или, пак, опстане мора да се бори на све могуће начине.

То важи и за огромне фирме попут „Мајкрософта“ и „Блекберија“. Да играју по правилима, стручњаци обе компаније доказали су када су одлучили да појефтине неке од најтраженијих производа како би мотивисали купце да похрле у радње.

„Мајкрософтов“ таблет "Surface RT" са 32 гигабајта меморије сада се на британском тржишту може купити за нешто више од 320 евра, што је чак 140 евра мање него раније. У случају верзије са двоструком количином меморије нови власник мораће да издвоји тек 415 евра.

С друге стране океана компанија „Блекбери“ одлучила је да купцима уз уговор понуди модел "Z10" за само 49 долара (37 евра). Само пре четири месеца слична понуда коштала је 199 долара (153 евра)!

Обе фирме развиле су незнатно унапређене верзије уређаја да би промовисале најновији софтвер.

Такође, реч је о покушају такмичења са „Еплом, „Гуглом и „Самсунгом на пољу паметних телефона и таблета, тврде познаваоци прилика у свету модерних технологија. Успех који су постигли могао би да се окарактерише као умерен.

„То је веома важан корак за обе компаније. Надметање са 'Епловим' и 'Самсунговим' моделима није лак посао. Нарочито када се узме у обзир да је то територија на којој доминираку 'опасни' играчи“, објаснио је аналитичар телекомуникација Тони Крипс у изјави за Би-Би-Си.

број коментара 1 Пошаљи коментар
(уторак, 16. јул 2013, 07:25) - anonymous [нерегистровани]

Korisnici.....

... "pametnih" telefona i tableta toliko vremena protraće na šerovanja, lajkovanja, četovanja i ostala nja, nja, nja da nemaju kada da rade nešto korisno pa uskoro vise neće imati pare koje žele da im uzmu u tekstu nabrojani..... bili veliki ili mali....