Читај ми!

„Неман“ плови Северним морем

Највећа приватна јахта на свету "Azzam" ових дана се тестира у Северном мору. Ова водена звер чија је дужина 180 метра, има чак шест спратова, достиже брзину већу од 30 чворова, а кошта невероватних 460 милиона евра!

Док плови морем, са својих 180 метара дужине, нова мегајахта "Azzam" изгледа импресивно колико и невероватно. Нова морска неман, коју је направила немачка фирма „Лурсен", тренутно се тестира у Северном мору, преноси Дејли мејл.

Званично је представљена први пут у априлу ове године на доковима бродоградилишта у Бремену.

Овај „морски див“ засенио је досадашњу највећу приватну јахту на свету, Абрамовичеву лепотицу "Eclipse", изграђену 2010. године.

Када се узме у обзир њена дужина не чуди чињеница да "Azzam" има чак шест спратова и да кошта вртоглавих 460 милиона евра.

Пловило као са филма може да достигне брзину већу од 30 чворова, што га чини најбржом мегајахтом на свету. Новог морског бехемота покреће комбинација две гасне турбине и два дизел мотора који генеришу укупно 94.000 коњских снага.

„Током три дана тестирања, 'Azzam' је достигла брзину од 31,5 чворова, што је чини не само највећом него и далеко најбржом мегајахтом на свету“, написао је Питер Сиферт на сајту TheYachtPhoto.com.

„Таква брзина је апсолутно изузетна за јахту ове величине. Њене, елегантне линије су још једна карактеристика која разликује 'Azzam' од свих осталих јахти дужих од 150 метара“, објашњава Сиферт.

Није величина само оно што је важно на моторним јахтама: битан је и луксуз и израда. У ствари, за овакве бродове тешко је пронаћи острвски рај с луком у коју се они могу усидрити.

На Медитерану су оваква пловила заправо прилично ограничена на Азурну обалу, између Кана и Монака.

Број коментара 21

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво