Читај ми!

Тетоваже и пилуле ће заменити лозинке?

Мобилни телефони које најављује америчка „Моторола“ ће користити електронске тетоваже и пилуле за идентификацију корисника, уместо садашњих стандардних лозинки.

Технологија која ће „укинути" потребу да се лозинке уносе куцањем и омогућити да се то чини једноставним приношењем апарата телу корисника, била је на дневном реду конференције Д11 у Калифорнији.

Са овим ултрафутуристичким решењем иступио је Денис Вудсајд, извршни директор „Мотороле".

Ове такозване електронске тетоваже развила је фирма "MC10" из Масачусетса. Садрже флексибилна електронска кола која се прилепљују на кожу корисника уз помоћ гумених печата.

Подсећамо да је „Нокија" раније експериментисала са телефонима са интегрисаним тетоважама.

Реџина Дуган, потпредседница у „Мотороли" и бивша директорка Агенције за истраживање напредне одбране у Пентагону, демонстрирала је на конференцији као функционише ова технологија базирана на силикону.

Иницијално је развијена у медицинске сврхе, но челни људи америчког технолошког гиганта се надају да се „биопечати" сада могу користити и у идентификационе сврхе.

Такође, „Моторола" ради на испитивању "Proteus Digital Health" пилуле, коју је већ одобрила америчка Управа за храну и лекове, а 2010. године је предата и европским органима на усвајање.

Реч је о пилули која креира јединствени сигнал који може да ухвати уређај ван тела и може се употребити за идентификацију корисника.

Компјутерски чип у пилули покреће батерија која користи киселину из људског стомака!

Тврде и да ће бити на располагању и на дневном и на месечном нивоу.

Међутим, директор Вудсајд је признао да се ове експерименталне идеје неће скоро наћи на тржишту.

Број коментара 13

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво