Читај ми!

"Xbox One" је стигао!

Нова „Мајкрософтова“ конзола зваће се "Xbox One". На премијерном представљању откривене су карактеристике и шта ће све бити стављено испод „хаубе“. Приказано и неколико нових игара које тек треба да изађу и како ће све изгледати на "Xbox One". Нова конзола има и опцију препознавања гласа па ће једноставним командама моћи да се пребацује између телевизијског програма, игара или музике.

20.03 - Из „Мајкрософта" најављују да ће се са дистрибуциjом "Xbox One" кренути крајем године. То би за сад било све, а нове информације биће представљене 11. јуна на "Е3" конференцији у Лос Анђелесу.

19.57 - Наставља се представљање игара. Call of Duty: Ghosts на реду. Приказане многе промене и велико побољшање у графици, а све ће глатко радити на новој конзоли.

19.48 - Најављена и нова серија, која ће бити рађена према игри Halo, а режираће је нико други него Стивен Спилберг. „Већ 30 година играм игре. Веома сам узбуђен и срећан што могу Halo да пребацим у серију", каже Спилберг у укључењу у премијеру. 

19.38 - Неке од нових игара које тек треба да изађу приказане на "Xbox One". Све изгледа, најблаже речено, импресивно!

19.32 - Приказан је видео материјал са најбољим спортистима света који чине незаобилазан део игара које се могу играти на новој конзоли. А из „Мајкрософта" кажу да ће баш због већег ужитка у тим играма нови "Xbox One" омогућити много бољу графику и перформансе.

19.25 - У новој конзоли постојаће три оперативна система - Xbox OS, Кернал и Windows, a корисник ће моћи веома лако да пребацује између три програма.

19.20 - Ево и карактеристика. Осмојезгарни процесор, осам гигабајта радне меморије, 500 гигабајта хард диск и блу-реј драјв.

19.15 - Када уђете на програмску шему или листу песама можете једноставним гласовним командама да пребацујете канале или пуштате песме. "Snap Mode" омогућава да два програма раде истовремено. На пример, док гледате филм да зовете неког на Скајп

19.12 - Камера Kinect, када вас препозна, логује вас. Пошто конзола препознаје глас, омогућава вам да издајете команде и да гласом упалите телевизију или започнете игру. Само кажете: "Xbox Live TV" и конзола пребацује са игре на телевизију.  

19.08 - Нова конзола ће се звати "Xbox One" 

19.04 - „Спремни смо да променимо забаву заувек", кажу из „Мајкрософта" на самом почетку. 

18.50 - Још десет минута до премијере! 

У Редмонду, у америчкој држави Вашингтон, на премијерном представљању нове „Мајкрософтове" конзоле откривено је да ће се нови "Xbox" звати "One". Откривене су још многе мистерије, попут карактеристика и компоненти, нових опција и могућности. Једна од ствари које нису саопштене је цена, па ће сви љубитељи ове „зверке" морати да буду стрпљиви.

"Xbox One" ће у себи имати осмојезгарни процесор, 500 гигабајта хард диска, осам гигабајта радне меморије, блу-реј драјв и још много тога. Сви наводи везани за хардверске карактеристике, који су у медијима протеклих недеља кружили, испоставили су се као тачни.

Остаје још само да се види да ли ће процесор бити АМД-ов Јагуар, 64-битни осмојезгарни од 1,6 гигахерца, и да ли ће графичка карта бити Радеон HD 7790 како је раније најављивано.

Највећи конкурент „Плејстејшн 4" има готово исте компоненте у себи, сем графичке карте која је Радеон HD 7870.

Највећа новина јесте Kinect камера која вас логује при препознавању. Помоћу ње и нове могућности гласовних команди моћи ћете да издавањем једноставних наредби са играња игре да се пребаците на гледање телевизијског канала.

Само кажете: "Xbox Live TV" и конзола пребацује са игре на телевизију.

Иде се још даље, па ћете гласовним командама, моћи да уђете у програмску шему или листу песама и да бирате канале или шта желите да пустите.

Snap Мode опција омогућава да два програма раде истовремено. Тако ћете моћи да док гледате филм зовете и причате са неким на Скајпу.

Многе нове игре, које тек требају да изађу, приказане су како изгледају на "Xbox One". Први утисак је импресиван. Гигант из Редмонда је најавио да је издвојено много више новца на игре него раније, а то поткрепљују податком да ће „Мајкрософт студиос" избацити 15 нових игара.

Међу приказаним играма су и Фифа 14, NBA Live, Call of Duty:Ghosts, а најављено је и снимање телевизијске серије на основу легендарне Halo игре. Режисер екранизације биће Стивен Спилберг, који се укључио у програм рекавши да једва чека да почне са снимањем. 

Најављено је да ће се нова конзола наћи у продаји од краја године.

Неколико ствари је, међутим, још остало под знаком питања, Још није познато да ли ће на новој конзоли моћи да се играју старе игре, а није речено ни да ли ће за све игре бити потребна интернет веза.

Још питања је остало без одговора, али за њихово разрешење неће бити потребно дуго да се чека, пошто ће „Мајкрософт" наступити на "Е3" конференцији у Лос Анђелесу, од 11. до 13. јуна. 

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво