Читај ми!

Нова „5Г“ мрежа успешно тестирана

„Самсунг“ поново пробија лед. Стручњаци јужнокорејског гиганта успешно су тестирали нову супер брзу „5Г“ мрежу, која омогућава корисницима да омиљени филм у року од неколико секунди скину са интернета.

Јужнокорејска компанија „Самсунг" успешно је тестирала супер брзу бежичну везу пете генерације , која ће омогућити корисницима да са интернета скидају филмове за само неколико секунди.

„Самсунг" наводи да су приликом тестирања постигли брзине од једног гигабајта у секунди на раздаљини од два километра.

Велика брзина нове везе омогућиће неслућени развој свих врста комуницирања и размене информација. Поред скидања садржаја са интернета, корисници ће моћи да „стримују" видео садржај у реалном времену или да шаљу огромне пакете информација за свега неколико секнди.

Пример ради, најбржа бежична технологија у функцији је , која корисницима омогућава брзину до 75 мегабита, док је следећа фаза пребацивање на 4,5Г технологију. Већина провајдера и даље користи  бежични мрежни систем.

Ипак, како истичу из телекомуникационог гиганта потребно је још доста времена пре него што почне примена нове технологије па прогнозирају да ће до 2020. године она бити доступна.

„Конкуренција за технолошко вођство у следећој генерацији мобилних комуникација постаје све жешће. Верујемо да ће та борба довести до стварања међународних савезништава и постепену комерцијализацију повезаних широкопојасних провајдера", наводе из „Самсунга".

Број коментара 11

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво