Нова „5Г“ мрежа успешно тестирана

„Самсунг“ поново пробија лед. Стручњаци јужнокорејског гиганта успешно су тестирали нову супер брзу „5Г“ мрежу, која омогућава корисницима да омиљени филм у року од неколико секунди скину са интернета.

Јужнокорејска компанија „Самсунг" успешно је тестирала супер брзу бежичну везу пете генерације , која ће омогућити корисницима да са интернета скидају филмове за само неколико секунди.

„Самсунг" наводи да су приликом тестирања постигли брзине од једног гигабајта у секунди на раздаљини од два километра.

Велика брзина нове везе омогућиће неслућени развој свих врста комуницирања и размене информација. Поред скидања садржаја са интернета, корисници ће моћи да „стримују" видео садржај у реалном времену или да шаљу огромне пакете информација за свега неколико секнди.

Пример ради, најбржа бежична технологија у функцији је , која корисницима омогућава брзину до 75 мегабита, док је следећа фаза пребацивање на 4,5Г технологију. Већина провајдера и даље користи  бежични мрежни систем.

Ипак, како истичу из телекомуникационог гиганта потребно је још доста времена пре него што почне примена нове технологије па прогнозирају да ће до 2020. године она бити доступна.

„Конкуренција за технолошко вођство у следећој генерацији мобилних комуникација постаје све жешће. Верујемо да ће та борба довести до стварања међународних савезништава и постепену комерцијализацију повезаних широкопојасних провајдера", наводе из „Самсунга".

број коментара 12 Пошаљи коментар
(уторак, 14. мај 2013, 02:12) - anonymous [нерегистровани]

Brzo brze

Mnogo brzo se ubrzavamo, a jadne pcelice ne znaju gde da lete... sad ce i laste da zalutaju, dok rode se ne zakucaju u drvo ili zgradu. Malko im se magnetna mapa poremeti od toliko signala. E kad bi svi radio talasi imali nekakvu boju mi ne bi videli kuda da idemo od kolicine mutljavine.

(понедељак, 13. мај 2013, 21:54) - anonymous [нерегистровани]

Placate preko neta?

Pa dovoljno sto placam net, jos bi trebao i filmove, muziku, smijesno:)

(понедељак, 13. мај 2013, 20:58) - anonymous [нерегистровани]

Download

A cemu sluzi dugme download? Zasto ih postavljaju na svojim sajtovima?

(понедељак, 13. мај 2013, 18:39) - anonymous [нерегистровани]

Ne ilegalno

Sta je legalno a sta ne!? Nemate Vi pojma. Ako je neko na svom sajtu stavio dugme download i ako ja, ups,mahinalno kliknem na to dugme?Ko je onda kriv? A ako ja,hipoteticki,imam 5G i taj film je za sekund na mom hardu,a ja ne uspem da odreagujem,da stopiram. Jel to 'ubistvo' iz nehata?

(понедељак, 13. мај 2013, 16:27) - anonymous [нерегистровани]

TPB

Na sve komentare mogu dodati samo : SEED!

(понедељак, 13. мај 2013, 15:27) - Џомбић [нерегистровани]

скидање и аплодовање

Скидање било чега никад није било нелегално. Нелегално је аплодовање заштићених датотека или уметничких дела, као и "фајл шеринг", тојест допуштање протока таквих датотека кроз сопствени компјутар. Чак и ако скинете негде неки "копирајтовани" филм, нисте направили ништа незаконито, него се онај огрешио о закон, који је ставио филм на располагање другима на Интернету.

(понедељак, 13. мај 2013, 14:47) - anonymous [нерегистровани]

torrent je legalno

I torrente nisu nelegane... Torrent je sasvim legalna technologija...

(понедељак, 13. мај 2013, 14:37) - Milos [нерегистровани]

Skidanje

Nije nelegalno ako platis. Imas da gledas on demand platis i gledas legalno. Sigurno nisu skidali torrent-e.

(понедељак, 13. мај 2013, 14:24) - anonymous [нерегистровани]

Nije nam rekao

Postoji i legalno skidanje filmova sa Interneta. To je ono, znate, kad se film kupi, tj. kad ga platite.

(понедељак, 13. мај 2013, 14:13) - Djole [нерегистровани]

RE: А је л' вам неко реко...

nije tacno druze! Ja svoje filmove skidam i gledam preko amazona/lovefilms. pa ponekad i preko playstation 3 stora, sasvim legalno!