Читај ми!

Сувише јефтин за купце?

Нит' је скутер нит' је аутомобил. Таква му је и цена, 2.150 евра. Вероватно је зато „нано“ и прошао лоше на индијском тржишту. Међутим, „Тата“ спрема нову „микро“ линију – ултрамодерни „пиксел“.

Најјефтинији ауто на свету, „тата нано", није на индијском тржишту постигао успех који се очекивао када је представљен 2008. године. Откако су испоруке почеле у јулу 2009, само 229.157 примерака је продато у Индији, иако је фабрика могла да испоручи 250.000 комада годишње, наводи сајт Ауто ексклузив.

Пад од 86 одсто их је сачекао у 2013. години.

Разлог овако слабе продаје „тате нано" је веома чудан – aутомобил је једноставно сувише јефтин! Са ценом од 2.150 евра купци га не виде као аутомобил. И не може им се замерити, јер је „Тата" промовисала „нано" модел као замену за скутер.

Из тог разлога произвођач сада прави нове планове за пробој на тржиште и планира да уведе скупље моделе који ће се базирати на „нано" платформи.

Директор „Тате" Карл Слим је изјавио да је тренутни „нано" модел пропуст маркетинг стратегије која није успела код публике. Возачи скутера нису куповали „нано", јер им није пружао оно што им пружа скутер, а опет са друге стране возачи аутомобила не сматрају да је „нано" аутомобил.

Очекује се да „Тата" уведе „пиксел" концепт, као пример онога што виде као будућност бренда. Нису улазили у детаље осим изјавом да ће нови модел бити понуђен у неколико варијанти и са широким распоном цена.

Хоће ли се нова стратегија исплатити, видећемо.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 10. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара