Читај ми!

Београђани направили „сијалицу“ која траје 20 година

Мењање сијалица ускоро ће постати ствар прошлости, јер су, поред неколико светских произвођача електронских уређаја, и два Београђанина представила нову, штедљиву расвету која може да траје чак 20 година! Модел "LRS 205" право је чудо од технике.

Модел "LRS 205" LED (Light Emitting Diode) расвете - производ је двогодишњег рада инжењера Виктора Вилдовића и архитекте Уроша Томашевића из Београда, који су овим проналаском успели да парирају неким од највећих светских произвођача електронских уређаја.

Настао је из потребе да се произведе дуготрајна, штедљива и јефтина расвета велике светлосне јачине, која би одговорила на изазове модерног доба, које карактерише све већа потреба за уштедом енергије.

Расвета "LRS 205" је спакована у прохромско кућиште високог сјаја, са напајањима и бешумним вентилатором, што обезбеђује стабилан рад LED диода, њихову високу искоришћеност и радну температуру од само 40 степени Целзијуса.

"LRS 205" даје невероватних 250 вати светлосне јачине, за само 35 вати утрошене енергије, што је чини једном од најштедљивијих расвета на тржишту (детаљно описано на сајту www.led.victor-production.com).

Са радним веком од 20 година, врхунским перформансама, приступачном ценом и доживотном гаранцијом на кућиште, ова расвета представља право чудо од технике.

Због свог универзалног дизајна, ова расвета може да се користи и у стамбеним и у пословним просторима, као и у просторима јавне намене. Уз различите системе ношења може да се користи и као зидно и као подно и као плафонско светло.

"LRS 205" се веома једноставно сервисира и одржава. Због јединственог и оригиналног магнетног система, врло се лако монтира и демонтира на подлогу.

Број коментара 35

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи