Читај ми!

"Galaxy S4": Будућност је ту!

Камеру од 13 мегапиксела, процесор са осам језгара, прегршт занимљивих апликација, али и задавање команди очима има "Galaxy S4", који се од свог претходника, популарне „тројке“ компаније „Самсунг", можда не разликује дизајном, али је зато тањи и лакши. Корејски гигант је за презентацију новог чеда ангажовао бродвејске глумце који су веома живописно приказали све његове могућности.

1.00 - Шоу је завршен, али сумирање утисака није. Биће потребно доста времена да се истраже све функције које су представљене. Но, не може се порећи да је вече било занимљиво.

00.56 - Мало о здрављу, смартфон мери потрошњу калорија, али и њихов унос, ако му кажете шта сте појели, такође, ниво шећера у крви, пулс, притисак... 

00.55 - Уређај детектује када не гледате у њега, па ако, рецимо, скренете поглед док пратите филм, он ће се паузирати.

00.54 - Током видео-позива, са саговорником или више њих можете поделити оно у шта тренутно гледате, такође у видео-формату, али и писати по екрану, где су, такође, видео-прикази свих који учествују у ћаскању.

00.52 - На реду је апликација „Груп плеј" којом можете одређену песму делити са још осам "S4" уређаја, чак и без интернет конекције. Независно се може смањивати и појачавати звук на сваком уређају посебно.

00.50 - Пословни подаци и садржаји су потпуно одвојени од приватних.

00.47 - Иако је реч о моделу са екраном који реагује на додир, радиће и са рукавицама на рукама, јер не морате ни да дотакнете екран. Довољно је да уперите прст у жељену команду. Нарочито згодно уколико сте намазали руке кремом.

00.45 - Како се не бисте двоумили и што пре заменили свој телефон моћним „Самсунговим" чедом, ту је апликација „Смарт свич", уз помоћ које можете све податке, поруке и контакте врло лако пренети са било ког телефона на S4.

00.42 - Апликација "Home Sync" омогућава да се S4 повеже са било којим паметним уређајем у кући попут телевизора, таблета или десктоп рачунара и да дели садржаје са њима, али и да им командује. Такође, могуће је гледати ТВ програм – у високој резолуцији и на смартфону! 

00.40 - Камера препознаје окружење, па уколико снимите више фотографија у, рецимо, Рио де Жанеиру, предложиће вам да направите албум, који затим можете објавити на Фејсбуку и другим мрежама. Такође, у оквиру исте апликације, можете наручити штампање албума и слање на адресу.

00.39 - На реду је „Ес преводилац", изговорите реченицу на језику који знате, а преводилац преводи на језик који не знате, а потребан вам је како бисте се споразумели са неким. Ради и обрнуто, и то на завидном броју језика. Исто важи и за превод писаног текста, попут мејлова.

00.35 - Уколико вам неко упадне у фотографију, једним једноставним потезом га можете „исећи" као да никада није ни био ту. Поседује екран дијагонале пет инча.

00.33 - Уз помоћ бродвејских глумаца, започела је демонстрација фотогорафисања дуалном камером, а осим бројних могућности обраде фотографије, невероватан додатак – могуће је забележити звук уз фотографију, нпр. „Здраво, бако!" 

00.28 - Уређај поседује бројне сензоре, укључујући и оне за влажност, два гигабајта RAM меморије и могућност додатног меморијског простора са SD картицом, али и снажну батерију која све то може да издржи.

00.25 - Потпуно иновативни, како га промовишу, живљи и прилагођенији интерфејс, уз подржавање завидних брзина вајерлес интернета, са једном камером од 13 мегапиксела и другом од два.

00.20 - Мали Џереми је отворио кутију! 

00.15 - Џеј Кеј Шин, један од председника „Самсунга", држи инспиративни говор о могућностима фотографисања уз бележење звука и комуницирање са пријатељима широм света, без обзира на језике. Испоруке купцима почињу од априла.

00.12 - На сцени је дечак из рекламе, мали Џереми са кутијом, одбија да је отвори... још увек.

00.10 - Почело је, уз мало напетог кашњења! 

00.00 - Презентација померена на 00.04, због симболичне четворке! 

23.45 - Репортери са лица места јављају да је атмосфера као на додели Оскара.

23.31 - Мање од пола сата остало до свечаног представљања нове „Самсунгове" звезде, ствара се гужва.

23.05 - Стручњаци прогнозирају да би корејски гигант могао да прода чак десет милиона смартфонова "Galaxy S4" у наредних месец дана, под условом да не буде проблема са испоруком.

22.40 -  Судећи по сликама које су процуриле у јавност, "Galaxy S4" је нешто већи од свог претходника, тзв. „тројке" компаније „Самсунг".

22.05 - Ово је први пут за три године да „Самсунг" лансира неки "Galaxy" уређај у САД, што говори да је позната команија решила да победи „ајфон" компаније  „Епл" на његовом терену.

21.25 - Представљање "Galaxy S4" уређаја је ударна вест у медијима широм света, захваљујући огромном буџету који „Самсунг" сваке године издваја за сектор маркетинга. Прошле године, буџет је износио око 400 милиона долара, више од „Епла", „Дела", ХП-а, „Кока-коле" и „Мајкрософта" заједно.

20.50 - Припреме у току, погледајте како изгледа бина на Менхетну.

20.01 - Напетост расте, мање од четири сата остало је до откривања нове „Самсунгове" звезде.

Свечано представљање новог „Самсунговог" смартфона "Galaxy S4" одржано је у Њујорку.

Упркос труду произвођача да спецификацију уређаја држи под велом тајне све до вечерас „судбоносног момента", неке информације су већ процуриле.

„Шушкало" се да ће овај смартфон бити опремљен камером од 13 мегапиксела којом ће моћи да праве панорамске фотографије.

Најављено је да ће "Galaxy S4" бити унапређен са „4+4" језгра, а како се то обистинило, овај уређај је понео ласкаву титулу првог смартфона са процесором који чине осам језгара.

Додатни кец у рукаву требало је да буде "eye-tracking" софтвер који ваше око претвара у скролер страница (према незваничним информацијама из корејског гиганта, функционише тако што софтвер детектује када је око дошло до краја видљивог текста на смартфону и аутоматски прелази на следећу страницу).

Осим те „смарт скрол" могућности, Самсунг је све одушевио и „смарт паузом", односно паузирањем видео-снимка уколико скренете поглед са екрана.

Судећи према овим информацијама, „Самсунг" се заиста потрудио да уздрма тржиште и власницима "iPhone 5" и "Galaxy S III" да повода за размишљање.

Са друге стране, на појединим интернет порталима који се баве новим технологијама појавиле су се замерке да изгледом превише подсећа на свог претходника "Galaxy S3" и да се произвођач није довољно позабавио дизајном уређаја.

Највећи ривал корејског гиганта, компанија „Епл", бурно је реаговала отвореним увредама.

„Сазнали смо да ће 'Самсунг' избацити уређај са оперативним системом старим годину дана. Купци ће морати да чекају напреднију верзију андроида", изјавио је Фил Шилер, вицепредседник „Епловог" маркетинга.

Ове гласине, али и бројне функције и апликације које су ноћас представљене у Њујорку, моћи ће да се провере и истраже само употребом. Производ ће се наћи у продаји од априла, па се тада очекују и поуздани подаци о његовим карактеристикама.

Број коментара 27

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво