Спорт

Недељко Ковињало

Недељко Ковињало, понедељак, 15. сеп 2014

Отишао је Гале

Један од најбољих фудбалера свих времена, са простора бише Југославије, Милан Галић преминуо је изненада. Имао је 76 година и иза себе каријеру за понос, и свој и наш. Капитен златне олимпијске репрезентације у Риму 1960, исте године био је незаменљив у селекцији Југославије која је играла у финалу првог Првенства Европе, као и у оној која је била четврта на Светском првенству у Чилеу.

прочитај пристигли коментари (8)

Недељко Ковињало

Недељко Ковињало, уторак, 13. мај 2014

Пуцањ у празно

Тако би се могао окарактерисати последњи покушај нашег најбољег биатлонца Миланка Петровића да скрене пажњу надлежних на свој случај. Данас је тачно седам дана од његовог вапаја, а реакције нема.

прочитај пристигли коментари (2)

Недељко Ковињало

Недељко Ковињало, уторак, 24. сеп 2013

Атлетско чудо у Србији

Помислио сам да ће бити у складу са оном народном пословицом и да ће се о атлетском чуду у Србији говорити три дана. Међутим, стварност ме демантовала. Не само што Ивана Шпановић и Емир Бекрић нису већ потиснути у други план, него се врло паметно ови успеси користе за улагање у будућност свих наших атлетских адута.

прочитај пристигли коментари (11)

Недељко Ковињало

Недељко Ковињало, петак, 29. мар 2013

Синиша на ломачи!

Још тиња пламен запаљен нашим мегаломанским очекивањима и веровањем да још увек нешто значимо у фудбалском свету. Изнад њега разапет је селектор Синиша Михајловић као једини кривац за све наше неостварене снове!

прочитај пристигли коментари (10)

Недељко Ковињало

Недељко Ковињало, петак, 01. мар 2013

Вапаји за помоћ

Готово да нема дана да се у штампи не огласе челници неког клуба са молбом државним органима да им помогну да преброде тешку финансијску ситуацију у коју су запали. Извесно је да ће их у скоријој будућности бити све више. У томе нема разлике када је величина клуба у питању, нити којим се спортом баве.

прочитај пристигли коментари (1)

Саша Микић

Саша Микић, среда, 21. нов 2012

Великани са Топчидера или - чије су наше паре?

Прошлог уторка, негде пред поноћ, сунце се промолило над Мараканом, а у суботу увече дефинитивно и обасјало наш највећи стадион.

прочитај пристигли коментари (8)

Недељко Ковињало

Недељко Ковињало, петак, 19. окт 2012

Енглеска истина

Не смањује се притисак енглеских медија на Уефу да драстично казни грозне српске расисте због мука које је у Крушевцу преживео Дени Роуз. У свему томе свој максималан допринос дају и медији у Србији некритички преносећи све што кажу Енглези.

прочитај пристигли коментари (13)

Недељко Ковињало

Недељко Ковињало, петак, 28. сеп 2012

Фер-плеј, ипак, није умро!

Господин из Немачке Мирослав Клосе, макар на кратко, вратио нам је наду да у времену спортског гладијаторства, ипак, опстају неке исконске људске особине. А, колико јуче, изгледало је да је "његово величанство" Бод вредније од свега.

прочитај пристигли коментари (4)

Саша Микић

Саша Микић, понедељак, 27. авг 2012

Како се лопта сада, када сам порастао...

Бог је велики и круцијалан, али ни њега више не занима фудбал у Србији. Дигао је руке од нас баш када је најпотебнији.

прочитај пристигли коментари (7)

Недељко Ковињало

Недељко Ковињало, понедељак, 21. мај 2012

Лети, лети.....Топ!

То би било апсолутно прихватљиво решење у популарној дечјој игрици 1990. године, када је "Летећи Топ" на чудесан начин закорачио на светску атлетску сцену. Протеклог викенда овај невероватни атлетичар још једном је запањио свет, таман након што је напунио 41 годину живота.

прочитај пристигли коментари (10)