Читај ми!

Љубав слонице Твиги према бундевама нема везе са Ноћи вештица

Док се по школама и вртићима родитељи расправљају о томе да ли деца треба да се маскирају за Ноћ вештица или да причају о Светом Луки, слоница Твиги зна шта ће са бундевом. Сваке јесени ужива у овој посластици, али ове је добила посебну порцију.

Ко чека, тај дочека. Данас су сви чекали предивну Твиги, најстаријег сисара у Београдском зоо врту да би сазнали како реагују слонови када им се сервира најукуснија посластица.

И на крају, помало љута што је била затворена док је шесторо људи доносило бундеву од равно 400 килограма, појавила се на вратима, погледала окупљене, дискретно намигнула и шеретски махнула сурлом.

Таман када су се сви понадали да ће заједнички пратити њен богат ручак, слоница се окренула и вратила у затворени простор, остављајући разочарану и децу, и родитеље и екипу РТС-а.

„Твигица је једна изузетно јака, доминантна личност и у природи би она била матријарх који предводи крдо. У овом случају она овако показује своју доминацију, што ће да уради ствари не онда када ми то од ње очекујемо, него када она одлучи. Твиги одлично зна шта је бундева. Воли пријатна изненађења и сигуран сам да ће да дође до онога што воли“, објашњава Кристијан Овари, биолог Бео зоо врата.

После двадесетак минута, тек да би било по њеном, Твиги се поново појавила у дворишту и кренула ка циљу. У складу са својим именом, Твиги зна да је бундева најкориснија када се, као и друго поврће, једе свежа, па је одлучила да је припреми. Прво се уситни на најједноставнији начин, стопалом, а онда следе финесе...

Од данас је њена омиљена боја наранџаста, укус сладак, величина 400 килограма. Савршен избор за поподневну ужину. Неће је појести целу, остаће и за сутра, можда и за неки следећи дан.

Твиги није великодушна, а изгледа да није ни срдачна домаћица, па је окупљени комшилук, који је живео у нади да ће бар бити почашћен једним залогајем, остао кратких рукава. Преостало им је једино да позирају пред камером.

„Видите са колико сласти гризе, једе. Све јој цури низ браду, колико она ужива у свему томе што је добила“, додаје биолог.

Твиги се у Зоо врт доселила 1990. године, када је имала 24 године. Да није као слонче стигла у зоолошки врт, данас би вероватно предводила своје крдо као најстарија слоница.

субота, 18. мај 2024.
13° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара