Читај ми!

Победа твораца Фортнајта и изненађујући пораз Гугла, суд одлучио да гигант монополизује тржиште

„Епик гејмс“, творци „Фортнајта“, однели су победу над „Гуглом“ у судском процесу у ком је развојни студио оптужио „Гугл плеј“ за монополизацију тржишта и наплаћивање превише новца за своје услуге дистрибуције апликација.

„Победа над ‘Гуглом’! Након четворонедељног судског поступка и сведочанстава, порота у Калифорнији пресудила је против ‘Гугла’ по свим тачкама. Суд ће у јануару почети да ради на правним лековима“, истакао је оснивач „Епик гејмса“ Тим Свини на мрежи Икс.

С друге стране, из „Гугла“ су навели да ће се жалити на одлуку.

„Наставићемо да бранимо наш бизнис модел и остаћемо посвећени нашим корисницима, партнерима и ширем екосистему андроида“, рекао је потпредседник „Гугла“ за односе са јавношћу Вилсон Вајт.

Адвокати две компаније изнели су завршне речи у понедељак, више од месец дана након почетка процеса у ком је технолошки гигант оптужен да активно покушава да угуши конкуренцију и творцима апликација на својој Гугл плеј платформи наплаћује неоправдано високе тарифе од 30 одсто.

Оптужбе се, између осталог, односе на то да је „Гугл“ илегално везао своју Плеј продавницу и услугу наплаћивања, што значи да се од твораца апликација и студија захтева да користе обе услуге како би се њихови производи нашли у онлајн продавници.

Одлука суда је изненађујући пораз за „Гугл“ и кровну компанију „Алфабет“ у чијем власништву се налази једна од највећих продавница апликација.

Уколико жалба не прође, одлука би могла да промени читаво тржиште апликација и потенцијално творцима дâ више маневарског простора да одлуче како ће њихове апликације бити дистрибуиране и како ће од њих профитирати.

понедељак, 20. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара