Инстаграм, Вотсап и Месинџер интегришу се у једну платформу

Три популарна сервиса и даље ће функционисати као одвојене апликације, али ће делити исту платформу и биће тесно повезане са „Фејсбуком“, у чијем су власништву.

Судећи по писању Њујорк тајмса оснивач компаније „Фејсбук“ Марк Закербер намерава да три популарне апликације – Инстаграм, Вотсап и Месинџер споји са Фејсбуком како би имао бољу контролу, али и маркетиншке приходе.

Корисници ће и даље приступати свакој апликацији посебно, али ће моћи директно да размењују безбедне, шифроване поруке између њих, што до сада није био случај.

Тиме се премошћује и различита популарност сервиса у разним деловима света и ствара озбиљна конкуренција „Гугловим“ и „Епловим“ сервисима за комуникацију у САД.

Ово спајање требало би да буде приоритет компанијама у 2019. мада има процена да би посао могао да се оконча тек 2020.

Идеја о спајању у једну платформу наишла је на много унутрашњег отпора, а оснивачи „Вотсапа“ и „Инстаграма“ су због неслагања са начином на који Закерберг управља прошле године напустили компанију.

Када су куповани „Инстаграм“ (2015.) и „Вотсап“ (2014.) оснивач „Фејсбука“ поручивао је да ће имати широку слободу и да неће бити под сенком Фејсбука.

Последње две године „Фејсбук“ је у средишту скандала око трговине приватношћу корисника, лажних вести и страног утицаја на изборе у САД. 

Закерберг је у више наврата обећао да ће се изборити са свим проблемима.

Сада поручује да ће корисницима понудити фантастично искуство потпуно безбедних комуникација, мада новинари Њујорк тајмса примећују да је до сада за регистрацију на Вотсап било довољно да имате телефонски број док ћете убудућете морати да се пријавите са многим личним подацима, као када правите Фејсбук налог.

С друге стране, створиће се и велика маркетиншка платформа са новим могућностима за унакрсно оглашавање.

За сада се не зна како би могла да реагују регулациона тела која се брину о приватности и личним подацима.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 29. мај 2024.
15° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије