Хибридни и електрични погон у жижи на Сајму у Паризу

Салон аутомобила у Паризу слави 120 година. Другог новинарског дана ће бити представљено око 50 нових возила, где већину чине хибридна и електрична возила. Салон је битан и по најави доласка јефтиних кинеских возила на европско тржиште и по томе што су „Форд“, „Фолксваген“, „Волво“, „Опел“ изостали са салона.

Значајни произвођачи већ имају хибридна возила у понуди, а чисто електрична само премијум брендови. 

„Мерцедес“ је приказао своју „сребрну стрелу“, аутомобил будућности у ретро стилу, концепт за једну особу, а „Рено“ своју визју будућности без возача под слоганом „возите се у дневној соби“.

„Пежо" потпуни римејк ретро стила у новом концепт купеу. А „Ауди“ свој „е-трон“.

Аутомобили су остали без ретровизора и аналогних инструмената. Серијски модели имају екране испред возача. Већина аутомобила полази и вози се захваљујући радару. Аутономна вожња се очекује већ на Олимпијским играма у Токију.

„Имаћемо такси, који ће возити аутоматски од хотела до олимпијских борилиста. Спремни смо и за трећу револуцију и аутономну вожњу“, каже Кенасуке Ћушија из „Тојота - Адрија“.

„Мерцедес" је представио нову „Б класу“, затим нови ГЛЕ и нови „Е-Кју“ електрични теренац. БМВ је избацио нову „серију 3“, „Шкода“ нови „кодијак РС“. Ту је и нова „Тојота корола“, као и „Ауди е-трон С5“. Домаћини су имали премијеру „Ситроена Ц5 еркроса“.

Појавили су и први већи кинески произвођачи аутомобила. Кинези покушавају јефтиним возилма да освоје Европу. Међутим, због високих стандарда заштите од загађења биће конкурентни само са новом технологијом.

Кинези се спремају на нови корак на електричне аутомобиле. Они су прихватили климатски споразум из Париза и баве се екологијом.

Довољно је рећи да у Кини можете да чекате аутомобил са унутрашњим сагоревањем неколико месеци, да играте лутрију за регистарску таблицу, али електрични аутомобил добијате одмах.

Наиме, у Кини лако можете купити и регистровати електрични аутомобил, јер то подржава кинеска влада.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 01. јун 2024.
24° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије