Путујте као Путин – „аурус сенат“ представљен у Москви

На Сајму аутомобила у Русији приказана је комерцијална верзија председничке лимузине „аурус сенат“, коју користи председник Владимир Путин и припадници безбедносних служби за превоз високих државних званичника.

Први пут нови модел виђен је на Путиновој инаугурацији у мају када се појавио у новој лимузини произвођача „Аурус“, уместо свог уобичајеног „мерцедеса“, наводи Ројтерс.

Лимузина би требало да наследи оне које је производио „Зил“ и којима су се деценијама возили совјетски лидери.

Направљена као део амбициозног програма „Кортеж“, лимузина „аурус сенат“ долази у две верзије, чији су агрегати развијени у сарадњи са „Поршеом“.

Прва има хибридни погон – комбинацију Ве-8 мотора снаге 440 киловата са електричним мотором од 30 киловата, који преносе снагу на сва четири точка путем деветостепеног аутоматског мењача.

Ако то није довољно, у развоју је мотор са 12 цилиндара запремине 6,6 литара, који развија више од 600 киловата.

Цена основне верзије, како медији преносе, биће око десет милиона рубаља (125.000 евра). 

„Аурус сенат“ ће имати своју европску премијеру у Женеви 2019. године. 

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 27. мај 2024.
24° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије