„Миг 41“ биће најбржи ловац на свету

Шеф Комитета Савета Федерације за одбрану и безбедност Руске Федерације Виктор Бондјаров рекао је да ће „миг 41“ бити најбржи ловац на свету, способан за испуњавање мисија далеког пресретања и моћи ће да се избори са хиперзвучним ракетама.

„Претпоставља се да ће 'миг 41' бити најбржи у свету и максимално неприметан за радаре. Не само да ће моћи да се бори са стандардним маломаневарским претњама као што су крстареће ракете, бомбардери и дронови већ и са претњом коју представљају хиперсоничне ракете“, рекао је бивши главни командант Ваздушно-космичких снага Русије.

Према његовим речима, домет ПАК-ДП ће се кретати у распону од 700 до 1.500 километара. Биће наоружан ракетама Р-37 класе ваздух–ваздух, као и ракетама нове генерације.

„'Миг 41' се налази у фази израде. О његовој употреби у војсци је рано говорити, али највероватније то неће бити пре 2025. године“, додао је Бондарјов.

Претпоставља се да ће „миг 41“ заменити ловце-пресретаче „миг 31“, чији рок експлоатације истиче 2028. године.

Подсетимо, средином децембра генерални конструктор Уједињене авијатичарске корпорације Сергеј Коротков изјавио је да рад на конструисању ПАК-ДП може да почне већ наредне године.

Сада се разговара о техничким задацима на авиону између конструктора компаније „Микојан“ и Министарства одбране Русије. Није искључено ни да ће будући пресретач моћи да реализује задатке у блиском свемиру.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 20. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара