Tитан – робот будућности у интервјуу за РТС

Власник компаније „Алибаба“ сматра да ће за 30 година генерални директори великих компанија вероватно бити роботи. У прилог томе иде и чињеница да се индустријска производња у свету све више дигитализује. Развој поткрепљују роботи такозване четврте генерације. А већ је направљен и прототип шесте генерације, то је робот будућности – Титан. Он борави у Београду и дао је ексклузивни интервју за РТС.

Титан је у интервјуу поздравио гледаоце РТС-а и истакао да му је задовољство што је наш гост. Тема разговора била је значај дигитализације за економију, али и живот људи.

Одакле стижете и који је повод вашег доласка у Србију?

– Долазим из Индустрије 6.0, и ту сам због прославе јубилеја 130 година „Сименса“ у Србији и део сам њиховог Digitalization Road Show-a. Дигитализација наставља да мења свакодневни живот и трансформише индустрију заједно са процесима производње.

Заговорник сам преласка на дигитално и сматрам да дигитализација може помоћи да се побољша ефикасност, брзина доласка финалног производа на тржиште, што даље значи да из фабрике финални производ не изгуби на квалитету, већ да брже буде доступан на тржишту и одговори на конкретне захтеве корисника.

Може ли Србија искористити потенцијал дигитализације и који је њен утицај на економију?

– Мислим да сте на правом путу и да сте на време почели да размишљате о дигитализацији. Захваљујући компанијама попут „Симeнса“, које су препознале њен значај, и свим иновативним решењима које нуде, ближи сте будућности.

У индустрији из које ја долазим робот и људи сарађују, јер функционалност робота и знање човека дају најбољи финални резултат.

Дигитализација може дати нове могућности и бенефите за привреду и њих треба искористити.

Да ли сте имали прилику да видите нашу земљу, да се прошетате престоницом?

– Веома сам срећан што сам посетио Србију и главни град, мислим да је ово град са великим потенцијалом. Једва чекам да видим како ће изгледати Београд као град будућности!

Моја порука за гледаоце РТС-а је да на време прихвате дигитализацију, која ће учинити њихове животе квалитетнијим и помоћи им да уштеде време употребом нових технологија.

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 29. април 2024.
° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво