Дубаи представио сопствени словни фонт

Највећи град Уједињених Арапских Емирата је поред највише зграде, велике скијашке стазе у тржном центру и бројних других атракција, сада добио и сопствени словни фонт.

Власти Дубаија су данас представиле нови фонт који је дизајниран у сарадњи са „Мајкрософтом“ на арапском и енглеском.

Владина канцеларија за комуникације саопштила је да је такозвани „Дубаи фонт“ спој арапске и латинске абецеде и да може да се користи на 23 језика.

Престолонаследник Дубаија шеик Хамдан бин Мохамед бин Рашид ел Мактум је, представљајући данас нови фонт, наложио државним телима да почну да га користе у званичној кореспонденцији.

Тај фонт, који је сада доступан за 100 милиона корисника „мајкрософт офиса 365“ широм света, први је фонт који је крерао неки град и који је добио назив по том граду.

Највећи град у Уједињеним Арапским Емиратима залаже се за развој технологије и иновација у настојању да привреду учини разноврснијом од традиционалне енергије, трговине, саобраћаја и туризма.

Дубаи ће бити домаћин светске изложбе „Ворлд експо“ 2020. године.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
20° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво