Брансон испуњава Хокингу животни сан – шаље га у свемир!

Познатом британском научнику Стивену Хокингу испуниће се једна од највећих животних жеља – ићи ће у свемир! Место у свемирском броду фирме „Вирџин галактик“ 75-годишњем научнику понудио је мултимилијардер Ричард Брансон.

Брансон испуњава Хокингу животни сан – шаље га у свемир! Брансон испуњава Хокингу животни сан – шаље га у свемир!

Хокинг је за познату ТВ емисију Добро јутро, Британијо рекао да никада није ни сањао о томе да ће бити способан да оде у свемир.

Међутим, када му је Ричард Брансон понудио место у новом свемирском броду „Вирџин спејсшип“, најпознатији физичар данашњице одмах је пристао, пише Индипендент.

„Пошто ми је моје троје деце донело велику радост и задовољство у животу, могу вам рећи да ће ме одлазак у свемир учинити срећним човеком“, признао је Хокинг.

Летелица „Вирџин спејсшип“ представљена је прошле године у Центру за истраживање свемира "Мохави" у Калифорнији. Хокинг је броду смислио назив, и тада је на Твитеру написао да би био „поносан када би летео њиме“.

Брансон је раније најавио да ће његов нови брод одвести људе на ивицу свемира. Иако једна карта кошта 250.000 долара, готово хиљаду људи се пријавило за свемирске летове које планира „Вирџин галактик“.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 28. април 2024.
° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво