„Самсунг“ открио битну спецификацију модела „галакси Ес-8“

Из компаније „Самсунг“ потврђено је да ће очекивани модел „галакси Eс-8“ имати личног асистента „Биксбија“.

„Самсунг“ открио битну спецификацију модела „галакси Ес-8“ „Самсунг“ открио битну спецификацију модела „галакси Ес-8“

Оно што је интересантно јесте да „Самсунг“ потврђује да ће Биксби моћи да контролише све аспекте телефона, за разлику од „Епловог“ личног помоћника Сири, који може да контролише само текстуалне поруке и позиве, и да пушта музику или радио.

Oстаје да видимо да ли ће Биксби моћи да уради више са телефоном, како би зарадио своје место као заиста користан додатак.

Разумна је претпоставка да ће бити потпуно функционалан, за разлику од садашњег „Самсунговог“ програма вештачке интелигенције названог Ес војс (S Voice).

Јужнокорејски гигант је прошле године купио компанију „Вив“, која развија програме вештачке интелигенције. Њен оснивач Даг Китлаус једна је од особа које су помогле развоју „Епловог“ помоћника Сири, пише лист Форбс.

„Самсунг“ је раније тврдио да „Вив“ има напреднији систем од осталих који постоје на тржишту. Ако је то тачно, онда би и неколико задатих функција телефону могле бити могуће.

На пример: „Биксби, пусти моју плеј-листу недељних нумера на Спотифају и пошаљи мојој жени поруку да ћу бити код куће за 35 минута“ – уколико „Самсунг“ са Биксбијем успе да уведе конверзацијске захтеве, то може да буде огроман корак напред за компанију, наводи Форбс.

„Самсунг“ ипак прилично каска за компанијама попут „Гугла“ и „Амазона“, које одавно користе такве програме – „Амазон“ има личног асистента Алексу, а „Мајкрософт“ Кортану.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво