Израелци продали Кинезима контроверзну апликацију

Контроверзна апликација за слање порука и музичка радио апликација израелске старт-ап компаније продата је кинеском конзорцијуму за 32 милиона долара, јављају израелски медији.

Израелци продали Кинезима контроверзну апликацију Израелци продали Кинезима контроверзну апликацију

Апликација Блајндспот (Blindspot app) омогућује корисницима да шаљу анонимне поруке, фотографије и видео-снимке својим контактима, а прималац неће моћи да им уђе у траг.

Покренута је у децембру прошле године и већ је скинута више од два милиона пута, али се критикује као платформа за анонимно малтретирање.

Израелска Група „Шелану“ (Shellanoo Group) апликацију је назвала „ћакнутом апликацијом за слање порука које пружа могућност људима да кажу шта стварно мисле“.

Тим Блајндспота остаће у Израелу током наредне године, а онда ће се преместити у Азију.

У „Шелано“ групу су делом инвестирале музичке звезде Вил Ај Ем и Ники Минаж, као и руски милијардер и власник фудбалског клуба „Челси“ Роман Абрамович.

Кинески конзорцијум који је купио Блајндспот укључује хонгконшке инвестиционе фирме „Вухан капитал“ (Wuhan Capital Ltd),„Тианџин гејмс“ (Tianjin Games) и групу инвеститора које предводи Вилијам Динг, оснивач кинеског интернет гиганта "Netease".

„Ако бисмо могли да копирамо страст коју је Блајндспот изазвао у Израелу то ће се показати као импресивна инвестиција за нас“, рекао је портпарол „Вухан капитала“ за Хафингтон пост.

Упркос успеху, апликација се показала изузетно контроверзном уз оптужбе за малтретирање и узнемиравање.

Покретање Блајндспота праћено је кампањом која је означена као највећа у новијој историји Израела.

Рекламе на којима је смајли са повезом преко једног ока могле су се видети на билбордима широм Тел Авива и дуж главних аутопутева.

У јулу је један други кинески конзорцијум купио „Плејтику“ (Playtika) израелску компанију олајн игара за 4,4 милијарде долара у готовини.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 24. мај 2024.
17° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије