Ентеријер „eрбаса A-330“ обећава удобан лет до Њујорка

Авион „ербас A-330“, који ће од сутра, после четврт века, летети на редовној линији од Београда до Њујорка пет пута недељно – данас је представљен новинарима. Летелица је названа по једном од најзнаменитијих Срба, Николи Тесли, а повратна карта, до даљег, са свим таксама, кошта 440 евра.

Ентеријер „eрбаса A-330“ обећава удобан лет до Њујорка Ентеријер „eрбаса A-330“ обећава удобан лет до Њујорка

Премијер Србије Александар Вучић присуствоваће сутра церемонији пресецања врпце поводом успостављања првог директног лета за Њујорк. Церемонија ће бити одржана у шест часова на Аеродрому „Никола Тесла“, саопштила је канцеларија Владе Србије за сарадњу с медијима.

Иначе, „Ер Србија“ је једина компанија у окружењу која има такав лет.

Генерални директор „Ер Србије“ Дане Кондић открио је данас на конференцији за медије да ће први широкотрупни авион добити име по једном од најутицајнијих Срба у историји – Николи Тесли.

„Никола Тесла је био прави пионир који је живео у Њујорку. Поносан сам што ће сутра наш авион слетети у Њујорк са његовим именом испод пилотске кабине“, истакао је Кондић.  

Авион „ербас А-330“ има 254 седишта, од којих су 18 у бизнис класи. Свако седиште, као и она у економској класи, има екран путем којег путник може да комуницира телефоном, интернетом или да гледа филм.

Такође, авион може да прими 15 тона робе по лету.

Кабинско особље демонстрирало је комфор бизнис класе. Седиште се може претворити у раван кревет дугачак 186 сантиметара. Кревет је опремљен прекривачем и душеком, а ту је и јастук.

Уз јела припремљена са састојцима са српског подручја у понуди је и изврстан избор домаћих вина.  

Прва три лета су распродата. Према речима председника Надзорног одбора „Ер Србије“ и градоначелника Београда Синише Малог, до сада је продато сигурно 15.000 карата.

„Најважније је да је резултат који остварујемо сада много већи и виши него онај који смо имали у пословном плану“, нагласио је Мали.

И економска класа која има 236 места довољно је пространа. Чине је два одељења, раздвојена бифеима и тоалетима. Јеловник је потпуно нов, а на њему ће се наћи традиционална српска кувана и јела са роштиља.

Број коментара 29

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 01. јун 2024.
25° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије