Ко су највеће краљевске модне расипнице и штедљивице у 2023.

Сазнајте које су припаднице европских краљевских породица највише потрошиле на гардеробу у 2023. години, а ко су шампионке модне рециклаже и ношења приступачних брендова.

За нама је 2023. година, сумирани су резултати из различитих области, а пратиоци краљевске моде традиционално су се позабавили и темом колика је вредност брендиране одеће коју су припаднице краљевских породица понеле у прошлој години. 

Пре годину дана, неприкосновеном „расипницом“ за 2022. проглашена је принцеза Шарлен од Монака. Сајт Уфо Но Море, који већ годинама прати и своди рачуницу одевних комбинација краљевских дама, открио је да је Шарлен за своју гардеробу тада потрошила вртоглавих 740 хиљада евра.

Далеко испод ње биле су принцеза Олимпија од Грчке на другом месту са 229 хиљада евра и супруга британског престолонаследника Вилијама, Кејт Мидлтон, са 217 хиљада евра.

Овај сајт увек износи податке уз ограду да није познато да ли су све поменуте даме примерке из свог гардеробера купиле, позајмиле или добиле на поклон.

У 2023. години све је било много скромније, иако је на првом месту и даље супруга принца Алберта од Монака са новом гардеробом вредном 371 хиљаду евра и просечном ценом одевног предмета од близу три хиљаде евра.

На другом месту је, на изненађење многих, принцеза Јуџини од Јорка, која је премијерно обукла креације укупне вредности 196 хиљада евра, али је њихова просечна вредност убедљиво највиша – 6.766 евра!

Принцеза од Велса је на трећем месту са „потрошених“ 111 хиљада евра на креације чија је просечна вредност око хиљаду.

У стопу је прати рођена сестра другопласиране, принцеза Беатрис од Јорка, са 108 хиљада евра.

Оптужбе против тате, принца Ендрјуа и лош имиџ који је на краљевску породицу оставила његова умешаност у аферу Епстајн, очигледно нису спречиле сестре да приликом избора гардеробе буду прилично галантне. 

Пета на листи краљевских „расипница“ је велика војвоткиња Марија Тереза од Луксембурга, која је прошле године на моду потрошила 106 хиљада евра. Понекад се то видело, а понекад и не, јер је супруга надвојводе Анрија због свог модног укуса често на листи најлошије одевених краљевских дама.

Од шестог до осмог места су Меган Маркл, затим војвоткиња Софи од Единбурга и принцеза Олимпија од Грчке.

Олимпијина мајка, супруга грчког престолонаследника, Мари Шантал, је на десетом месту, а испред ње је, на деветом, шведска принцеза Софија.

Оно што је необично јесте да међу првих десет нема три традиционално најелегантније краљице – Максиме од Холандије, Матилде од Белгије и Летисије од Шпаније, које су у 2023. години биле изразито штедљиве и заузимају тринаесто, четрнаесто и дванаесто место са сличним сумама од „само“ педесетак хиљада евра.

Оне су често носиле рециклиране, већ виђене дизајнерске креације. 

Још мање, око 45 хиљада евра, за моду су издвојиле норвешка принцеза Мете-Марит, супруга престолонаследника Хокона, и Мери од Данске, која ће за два дана, поред супруга Фредерика X, сести на дански трон.

Када посматрамо цену појединачних одевних комбинација, највеће краљевске „штедљивице“, које се не устручавају да обуку брендове приступачне и обичним смртницима, биле су шпанска краљица Летисија, шведска престолонаследница Викторија, Стефани од Луксембурга, Мери од Данске и холандска краљица Максима. 

Њихова нова одећа у просеку је била вредна од 460 до 770 евра.

уторак, 18. јун 2024.
27° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије