Читај ми!

Један од директора Спотифаја назваo Харија и Меган „преварантима“

Бил Симонс, директор одељења за иновације и монетизацију подкаста у Спотифају, оштро се осврнуо на то што су принц Хари и Меган прерано окончали 20 милиона долара вредан уговор са компанијом.

Директор Спотифијевог одељења за иновације и монетизацију подкаста прогласио је принца Харија и Меган, војвоткињу од Сасекса „преварантима“ након што је њихов вишегодишњи уговор од 20 милиона долара за снимање подкаста са платформом за стриминг завршио након што су снимили само 12 епизода.

Оснивач Рингер подкаст мреже, Бил Симонс – који је продао своју компанију Спотифају за 196 милиона долара 2020. и добио водећу улогу у компанији у том послу – критиковао је Харија и Меган на свом подкасту, након објаве да је компанија за аудио продукцију из Сасекса, „Арчвел“ (Archevell), прекинула везе са Спотифајем. Пар је потписао уговор од 20 милиона долара са Спотифајем 2020. године.

У подкасту Архетипови, Меган је разговарала са пријатељима и познатим личностима, укључујући Серену Вилијамс, Марају Кери и Тревора Ноу. Био је на врху листе подкаста на Спотифају на бројним тржиштима, али је снимљено само 12 епизода.

Прошле недеље, Спотифај и Арчвел аудио објавили су заједничку изјаву у којој кажу да су се „обострано договорили да се разиђу и да су поносни на серију коју су заједно направили“. Међутим, извори блиски Спотифају рекли су да краљевски пар није испунио стандарде продуктивности који су потребни да би добили пуну исплату из уговора, пошто је произвео само једну серију од 12 епизода, објавио је Волстрит џурнал.

„Волео бих да сам био укључен у преговоре 'Меган и Хари напуштају Спотифај'. Је..ни преваранти. То је подкаст који је требало покренути с њима“, рекао је Симонс у свом подкасту. „Морам да се напијем једне ноћи и испричам причу о разговору који сам имао са Харијем док сам покушавао да му помогнем око идеје за подкаст. То је једна од мојих најбољих прича ... Је..ни преваранти.”

Симонс је раније рекао да је изнервиран што је морао да дели Спотифај са принцем Харијем.

Спотифајеви договори са Симонсом и војводом и војвоткињом били су део ширења компаније на тржиште подкаста, после успеха са Џоом Роганом. Међутим, компанија за стриминг са седиштем у Стокхолму сада се суочава са притиском инвеститора да побољша свој учинак након што је прошле године остварила нето губитак од 430 милиона евра.

Раније ове године, извршни директор Спотифаја, Данијел Ек, признао је да је компанија направила неке грешке са потрошеном милијардом долара у настојању да се успостави као кључни играч у подкастингу. Почетком јуна, Спотифај је најавио да ће отпустити 200 запослених који су ангажовани на реализацији подкаста.

недеља, 02. јун 2024.
20° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије