Читај ми!

Шамар који је обележио доделу Оскара

Попевши се на позорницу и ошамаривши Криса Рока, Вил Смит је потпуно збунио и гледаоце и Академију, али како наводе поједини извори, напетост међу двојицом глумаца траје већ неко време.

Извор је за магазин Пипл открио да синоћни инцидент на позорници Долби театра и шамар који је Вил Смит ударио свом колеги Крису Року, многе није изненадио с обзиром на то да је Рок још 2016. године „узео на зуб“ Вилову супругу Џејду Пинкет Смит.

Наиме, Крис је био домаћин доделе Оскара 2016. године када је Џејда протестовала због тога што је „Оскар тако бео“, а комичар ју је у свом говору исмејао рекавши како не може да бојкотује нешто на шта није позвана.

„Џејдино бојкотовање Оскара је као да ја бојкотујем Ријанине гаћице. Нисам позван“, рекао је Рок тада, а Вилу је, како тврди извор Пипл магазина, та реченица остала урезана у памћењу.

До ескалације је дошло синоћ на свечаној церемонији Оскара пошто је Рок направио неумесну шалу на рачун Џејдиног губитка косе, које је последица њене дугогодишње борбе са алопецијом, после чега се Смит попео на позорницу и ошамарио га.

„Човече, то је била шала о Џи Ај Џејн", рекао је Рок после чега му је Смит одбрусио да не узима у уста име његове жене.

На друштвеним мрежама појавио се снимак настао током паузе за рекламе на којој се види како поред позорнице Дензел Вошингтон и Тајлер Пери покушавају да смире и утеше Смита.

„Чинило се да Вил брише сузе када се вратио на седиште поред Џејде, а Дензел је дошао да их теши“, написао је колумнист Скот Фајнберг уз видео.

Отприлике 45 минута касније, примајући свог првог Оскара за најбољег глумца за улогу у Краљу Ричарду, Смит се у говору пуном суза извинио Академији филмске уметности и наука и својим колегама, али не и Року.

„Желим да се извиним Академији. Желим да се извиним свим колегама и номинованима. Уметност имитира живот. Изгледам као луди отац, баш као што су рекли за Ричарда Вилијамса. Али љубав ће вас натерати да радите луде ствари“, поручио је Смит.

Организатори доделе Оскара у објави на Твитеру су нагласили да не одобравају насиље у било ком облику.

„Драго нам је што смо вечерас прославили 94. доделу награда заједно с њиховим добитницима који заслужују овакав тренутак признања својих колега и љубитеља филма из целога света“, стоји у објави Академије.

Инцидент је у сваком случају надмашио остатак свечаности у трајању од три и по сата и вероватно ће остати један од најупечатљивијих тренутака 94. доделе Оскара.

Овакво понашање би могло да кошта Смита сјајне глумачке репутације у Холивуду, али не и кривичне пријаве, барем не засад, јер је полиција у Лос Анђелесу објавила да је Рок одбио да поднесе пријаву.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 01. јун 2024.
22° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије