Читај ми!

Драгољуб Ђуричић и даље ће бодрити маратонце код Бранковог моста

На месту где је звуком бубњева бодрио и давао енергију тркачима Београдског маратона освануо је мурал у част Драгољуба Ђуричића, који је у марту преминуо од ковида.

Драгољуб Ђуричић је био један од стубова Београдског маратона, каже директор те манифестације Дејан Николић.

Мурал је освануо испод Бранковог моста на месту где је Ђуричић више од десет година давао ритам и слао енергију учесницима маратона.

„На овом месту је Драгољуб бубњао и слао енергију такмичарима на трећем километру маратона, а онда би се са својом екипом преместио горе на Бранков мост и сачекивао их на 41. километру маратона, односно 20. километар полумаратона“, објаснио је Николић.

Тако је, симболично, Драгољуб дочекивао тркаче на почетку и на самом крају.

„Бодрио их је, давао им ритам, слао им енергију. Мада је он говорио да је ту било и енергије коју је он добијао и упијао од тркача. Тако да је то била синергија“, истакао је Николић.

Након што је изгубио борбу са ковидом, из организације Београдског маратона осетили су да су морали некако да му се одуже, па је због тога освануо мурал са његовим ликом баш на овом месту.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 29. април 2024.
° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво