Нисам знала да су Мексиканци толико паметни

У већини случајева после: „Нисам расиста, али“, следи расистичка изјава. Тако је и било у случају Емили Остин, америчке новинарке „Фокс спорта“, која је у живом програму направила неколико врло увредљивих коментара о Мексиканцима, Кинезима и Јеврејима.

Понижавајући коментар којим Остинова започиње гостовање у емисији Rundown телевизије Барстул јесте о Мексиканцима након што су јој други учесници емисије рекли о 18-годишњој Лариси Мартинез, која је у твиту написала да има најбољи просек, ђак је генерације своје школе, има пуну стипендију Универзитета Тексас, али је имигрант без докумената.

„Нисам знала да су Мексиканци толико паметни“, рекла је новинарка, а након тога су још и двојица мушких водитеља додали да је Мартинезова „идиот“ што је рекла да нема документа, као и да „нема лепе ноге“.

Остинова реченицу о Мексиканцима затим наставља: „Мислим, знате да је увек Кинез најпаметнији на часу математике“. Друга два водитеља су наставила да је охрабрују рекавши да је то добро приметила, али и упитали је шта мисли о црнцима.

Двадесетседмогодишња спортска новинарка није престала са увредљивим коментарима, осврћући се на Јевреје и један догађај док је студирала у Боки на Флориди.

„За Јевреје у Боки ме уопште није било брига. Стално би се жалили. Све им је сметало. Једном приликом, док сам радила у кафићу, донела сам пиво једном од њих. А он ми се жалио што има превише пене. Знала сам да је шкрти (******) и да ми неће дати напојницу“, присетила се Остинова.

Друга два водитеља наставила су да је подстичу, а она наставила да копа рупу: „Не желим да испаднем расиста, али то је истина“.

Наравно, Остинова је већ сутрадан ујутру отпуштена.

„Она није причала у име 'Фокс спорта', нити ми подржавамо било коју од њених изјава на снимку“, рекао је Стив Тело, потпредседник „Фокс спорта".

Број коментара 11

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 02. јун 2024.
26° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије