Хрватски портал „Индекс“ о Јелени Ђоковић

Супруга Новака Ђоковића увелико се разликује од многих жена врхунских спортиста и прави је доказ тврдње да иза сваког успешног мушкарца стоји жена, која је била уз њега и пре него је први милион сео на рачун, пише загребачки „Индекс“.

Новака је упознала док су још били средњошколци, а уместо богате удаје приоритет јој је био образовање у некој западноевропској земљи, које је у то доба могло допасти само најбољима од најбољих у њеној земљи.

Јелена је данас директорка Фондације „Новак Ђоковић“, која помаже и бави се образовањем деце у Србији, а њен Линкедин профил препун је запањујућих вештина и титула, које у Јеленином случају заиста нису измишљене.

За време студија у Милану, Јелена је имала спортску стипендију, али је и радила у кладионици како би додатно „закрпила“ свој студентски буџет.

У то време Новак није био ни близу свог првог милиона, па су се виђали само неколико пута годишње.

Након што се Ђоковићу осмехнула срећа по први пут, Јелена се преселила у Монте Карло где је наставила мастер студије и почела радити за једну нафтну компанију.

Госпођа Ђоковић говори четири језика, а попис њених вештина на Линкедину је заиста импресиван.

Осим што води Фондацију „Новак Ђоковић“ која ради велики посао на подручју стипендирања ученика и организације великих хуманитарних акција којима се неретко прикључују највећи светски филантропи, Јелена Ђоковић је оснивачица и часописа „Оригинал“, који окупља интелектуалну елиту широм света и даје прилику младим људима да кроз њене пројекте покажу што знају.

„Знање је свуда око нас, само га треба желети и појави се за пар кликова мишем“, рекла је госпођа Ђоковић једном приликом, а осим што је успешна пословна жена, Јелена је позната и по скромном и децентном начину одевања, необичним хобијима који се своде на читање књига и обиласке универзитетских библиотека, те чињеници да свих ових година иза себе нема нити један једини скандал.

Број коментара 16

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 30. мај 2024.
17° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије